Ισλανδία: Πολική αρκούδα εμφανίστηκε για πρώτη φορά από το 2016 – Την σκότωσαν αστυνομικοί

Το ζώο εθεάθη έξω από εξοχική κατοικία σε απομακρυσμένο χωριό και θεωρήθηκε απειλή.

Parallaxi
ισλανδία-πολική-αρκούδα-εμφανίστηκε-523826
Parallaxi

Για πρώτη φορά εδώ και αρκετά χρόνια έκανε μια πολική αρκούδα την εμφάνισή της στην Ισλανδία, αλλά τη σκότωσαν αστυνομικοί καθώς το ζώο εθεάθη έξω από εξοχική κατοικία σε απομακρυσμένο χωριό και θεωρήθηκε απειλή.

Ένας πρόσθετος λόγος ήταν ο φόβος μήπως η πολική αρκούδα μετέφερε ιούς και ασθένειες στην Ισλανδία.

Η πολική αρκούδα σκοτώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης σε βορειοδυτική περιοχή της Ισλανδίας, αφού η αστυνομία συμβουλεύτηκε την Υπηρεσία Περιβάλλοντος, η οποία αρνήθηκε να μεταφέρει το ζώο, όπως δήλωσε στο Associated Press ο αρχηγός της αστυνομίας των Westfjords, Helgi Jensson.

Η πολική αρκούδα έφθασε πάνω σε παγόβουνο από τη Γροιλανδία

Η πολική αρκούδα εικάζεται ότι έφθασε στην Ισλανδία πάνω σε παγόβουνο από την Γροιλανδία, μια απόσταση πολλών εκατοντάδων χιλιομέτρων. Σύμφωνα με το ισλανδικό δίκτυο RUV είχαν θεαθεί παγόβουνα το τελευταίο διάστημα ανοικτά των ακτών.

Οι ισλανδικές Αρχές ανέφεραν ότι δεν τέθηκε θέμα επιστροφής της πολικής αρκούδας στη Γροιλανδία. Το βάρους 150-200 κιλών νεκρό ζώο μεταφέρθηκε στην πρωτεύουσα Ρέικιαβικ για νεκροψία.

Η τελευταία φορά που εθεάθη πολική αρκούδα στην Ισλανδία ήταν το 2016. Μετά την άφιξη δύο ζώων στη χώρα οκτώ χρόνια νωρίτερα οι Αρχές είχαν αποφασίσει να εξοντώνονται τα ζώα, μολονότι ανήκουν στα απειλούμενα με εξαφάνιση είδη, καθώς κρίθηκε ότι συνιστούν απειλή για τους ανθρώπους και ζώα εκτροφής. Άλλωστε οι πολικές αρκούδες που φθάνουν στη νησιωτική χώρα προέρχονται πιθανότατα από σταθερό πληθυσμό της ανατολικής Γροιλανδίας και το κόστος της επιστροφής τους εκεί είναι πολύ υψηλό.

Πηγή: iefimerida.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα