Πούτιν σε Στόλτενμπεργκ: Δεν ξέρει τι διακυβεύεται – Να προσέχουν οι μικρές χώρες του ΝΑΤΟ

«Η αποστολή τίθεται από εκπροσώπους χωρών του ΝΑΤΟ, όχι από τον ουκρανικό στρατό»

Parallaxi
πούτιν-σε-στόλτενμπεργκ-δεν-ξέρει-τι-δ-1024012
Parallaxi

Τις δηλώσεις του γγ του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, σχετικά με τη χρήση δυτικών όπλων σε ρωσικό έδαφος, σχολίασε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

Κατά την άποψη του Πούτιν, ο γγ του ΝΑΤΟ, φαίνεται να μη γνωρίζει τι διακυβεύεται -εαν αυτο τελικώς συμβεί- και θέλησε να του επισημάνει κάποια σημεία.

«Να προσέχουν οι μικρές, πυκνοκατοικημένες χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ»

Σχολιάζοντας (ο Πούτιν) τις δηλώσεις του Γενς Στόλτενμπεργκ και άλλων δυτικών αξιωματούχων για πυραυλικές επιθέσεις σε στόχους εντός της Ρωσίας, τόνισε πως «Οι αξιωματούχοι από τις χώρες του ΝΑΤΟ, ειδικά αυτοί που εδρεύουν στην Ευρώπη και πιο ειδικά στις μικρές ευρωπαϊκές χώρες, θα πρέπει να έχουν πλήρη επίγνωση του τι διακυβεύεται. Θα πρέπει να έχουν κατά νου ότι οι χώρες τους είναι μικρές και πυκνοκατοικημένες, κάτι που είναι ένας παράγοντας που πρέπει να υπολογίσουν πριν αρχίσουν να μιλούν για χτύπημα βαθιά μέσα στο ρωσικό έδαφος. Πρόκειται για ένα σοβαρό ζήτημα και, χωρίς αμφιβολία, το παρακολουθούμε πολύ προσεκτικά».

«Δεν είμαι σίγουρος αν ξέρει τι λέει ο Στόλτενμπεργκ»

«Όσον αφορά τα πλήγματα, ειλικρινά, δεν είμαι σίγουρος για το τι λέει ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ. Αν μιλάει για πιθανή επίθεση στο έδαφος της Ρωσίας με όπλα ακριβείας μεγάλου βεληνεκούς, αυτός, ως πρόσωπο που ηγείται ενός στρατιωτικοπολιτικού οργανισμού, αν και είναι πολίτης όπως εγώ, θα πρέπει να γνωρίζει ότι τα όπλα ακριβείας μεγάλου βεληνεκούς δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν χωρίς διαστημική αναγνώριση. Αυτό είναι το πρώτο μου σημείο».

Συνεχίζοντας για το δεύτερο ο Πούτιν τόνισε ότι «Το δεύτερο σημείο μου είναι ότι η τελική επιλογή του στόχου και αυτό που είναι γνωστό ως αποστολή εκτόξευσης μπορεί να γίνει μόνο από εξειδικευμένους ειδικούς που βασίζονται σε αυτά τα δεδομένα αναγνώρισης, τεχνικά δεδομένα αναγνώρισης. Για ορισμένα συστήματα επίθεσης, όπως το Storm Shadow, αυτές οι αποστολές εκτόξευσης μπορούν να πραγματοποιηθούν αυτόματα, χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιηθεί ο ουκρανικός στρατός. Ποιος το κάνει αυτό; Αυτοί που κατασκευάζουν και αυτοί που υποτίθεται ότι προμηθεύουν αυτά τα συστήματα επίθεσης στην Ουκρανία. Αυτό μπορεί και συμβαίνει χωρίς τη συμμετοχή του ουκρανικού στρατού».

«Η αποστολή τίθεται από εκπροσώπους χωρών του ΝΑΤΟ, όχι από τον ουκρανικό στρατό»

«Η εκτόξευση άλλων συστημάτων, όπως το ATACMS, για παράδειγμα, βασίζεται επίσης σε δεδομένα διαστημικής αναγνώρισης, οι στόχοι αναγνωρίζονται και κοινοποιούνται αυτόματα στα αρμόδια πληρώματα που μπορεί να μην αντιλαμβάνονται καν τι ακριβώς βάζουν. Ένα πλήρωμα, ίσως και ένα ουκρανικό πλήρωμα, βάζει στη συνέχεια την αντίστοιχη αποστολή εκτόξευσης. Ωστόσο, η αποστολή τίθεται από εκπροσώπους χωρών του ΝΑΤΟ, όχι από τον ουκρανικό στρατό».

Πεσκόφ: «Ακούμε πολλές πολεμοχαρείς δηλώσεις… Ενθαρρύνουν την Ουκρανία με κάθε δυνατό τρόπο να συνεχίσει αυτόν τον παράλογο πόλεμο»

Η Ρωσία κατηγόρησε, επίσης και τις ΗΠΑ και δυτικούς αξιωματούχους ότι κλιμακώνουν τις εντάσεις με την Ουκρανία και υποδαυλίζουν έναν «παράλογο πόλεμο».

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε σήμερα ότι η Δύση «τις τελευταίες ημέρες και εβδομάδες έχει ξεκινήσει έναν νέο γύρο κλιμάκωσης».

Πρόσθεσε: «Το κάνουν αυτό σκόπιμα. Ακούμε πολλές πολεμοχαρείς δηλώσεις… Ενθαρρύνουν την Ουκρανία με κάθε δυνατό τρόπο να συνεχίσει αυτόν τον παράλογο πόλεμο.

«Όλα αυτά, φυσικά, θα έχουν αναπόφευκτα συνέπειες και τελικά θα είναι πολύ επιζήμια για τα συμφέροντα των χωρών που έχουν πάρει τον δρόμο της κλιμάκωσης».

Η Ευρώπη ετοιμάζεται για πόλεμο με τη Ρωσία, υποστηρίζει ο Ούγγρος πρωθυπουργός

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός λέει ότι η Ευρώπη προετοιμάζεται για πόλεμο με τη Ρωσία.

Ο Βίκτορ Όρμπαν, ο οποίος έχει καλλιεργήσει στενούς δεσμούς με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, δήλωσε ότι κάθε εβδομάδα υπάρχουν όλο και περισσότερες ενδείξεις ότι η Ευρώπη προετοιμάζεται για στρατιωτική δράση.

«Η μετάβαση στον πόλεμο δεν γίνεται με ένα βήμα», δήλωσε στο ραδιόφωνο Kossuth.

«Υπάρχουν τρία στάδια: συζήτηση, προετοιμασία και καταστροφή. Τώρα ολοκληρώνουμε τη συζήτηση και βρισκόμαστε στο στάδιο της προετοιμασίας. Είμαστε εκατοστά μακριά από την καταστροφή», είπε.

Παρά την καταδίκη και την αντίθεση σε ολόκληρη την ΕΕ απέναντι στην εισβολή της Ρωσίας, ο κ. Όρμπαν προσπάθησε να ενισχύσει τις διμερείς σχέσεις με τη Μόσχα.

Με πληροφορίες από Geopoliticslive, skynews

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα