Διεθνή

Προειδοποίηση Νετανιάχου: Η απάντηση του Ισραήλ “θα αλλάξει τη Μέση Ανατολή”

Κάλεσε "τον λαό της Γάζας να εγκαταλείψει αυτά τα μέρη τώρα".

Parallaxi
προειδοποίηση-νετανιάχου-η-απάντηση-205273
Parallaxi

Η απάντηση του Ισραήλ στην άνευ προηγουμένου πολυεπίπεδη επίθεση Παλαιστίνιων ενόπλων από τη Λωρίδα της Γάζας “θα αλλάξει τη Μέση Ανατολή”, δήλωσε τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός της χώρας, Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, σύμφωνα με το γραφείο του, έκανε τη δήλωση αυτή κατά τη διάρκεια επαφών που είχε με δημάρχους των νότιων παραμεθόριων πόλεων της χώρας που επλήγησαν από την αιφνιδιαστική επίθεση που εξαπέλυσε η Χαμάς κατά του Ισραήλ, το Σάββατο.

Ο Νετανιάχου δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την πρόβλεψή του.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός ήδη από το Σάββατο προειδοποίησε ότι η εκδίκηση του Ισραήλ για αυτή τη “μαύρη μέρα” θα είναι ισχυρή, προσθέτοντας ότι ο στρατός “θα φτάσει σε κάθε μέρος που κρύβει η Χαμάς”, ενώ κάλεσε “τον λαό της Γάζας να εγκαταλείψει αυτά τα μέρη τώρα”.

Όπως είπε, η Χαμάς είναι υπεύθυνη για την υγεία των αιχμαλώτων και πρόσθεσε ότι το Ισραήλ θα διευθετήσει τον λογαριασμό με όποιον το βλάψει.

“Αυτός ο πόλεμος θα πάρει χρόνο, θα είναι δύσκολος, μεγάλες προκλήσεις βρίσκονται μπροστά μας”, λέγοντας ότι ο ισραηλινός στρατός θα χρησιμοποιήσει “όλη του τη δύναμη” για να “καταστρέψει” τη Χαμάς”.

πηγή capital

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα