Διεθνή

Ρωσία: Νεκρός ο Γεβγκένι Πριγκόζιν – Συνετρίβη το αεροσκάφος του

Όσα μεταδίδουν τα ΜΜΕ της χώρας για τον επικεφαλής της παραστρατιωτικής οργάνωσης Wagner

Parallaxi
ρωσία-νεκρός-ο-γεβγκένι-πριγκόζιν-συ-1025269
Parallaxi

Συνταρακτικές είναι οι εξελίξεις στη Ρωσία, καθώς τα ΜΜΕ της χώρας μεταδίδουν ότι ο επικεφαλής της παραστρατιωτικής οργάνωσης Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν, είναι νεκρός αφού συνετρίβη το ιδιωτικό του αεροσκάφος.

Ειδικότερα, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο TASS (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) επικαλούμενο το υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων, 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν ιδιωτικό αεροσκάφος συνετρίβη στη ρωσική περιοχή Τβερ, βορείως της Μόσχας.

Στο αεροσκάφος τύπου Embraer, που είχε αναχωρήσει από τη Μόσχα με προορισμό την Αγία Πετρούπολη, επέβαιναν επτά επιβάτες και τριμελές πλήρωμα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, όλοι όσοι επέβαιναν σε αυτό είναι νεκροί, ανακοίνωσε στο Telegram το ρωσικό υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων.

Η ρωσική αρχή πολιτικής αεροπορίας ανακοίνωσε ότι στη λίστα των επιβατών υπήρχε το όνομα του Γεβγκένι Πριγκόζιν.

Ντοκουμέντο από το σημείο της συντριβής του αεροπλάνου του Πριγκόζιν

Στο Διαδίκτυο κυκλοφορεί βίντεο που φέρεται να δείχνει την περιοχή όπου κατέπεσε το αεροσκάφος.

Την πληροφορία επιβεβαίωσε το ρωσικό υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων, το οποίο αμέσως ανέφερε ότι μέσα στους 10 επιβαίνοντες ήταν ο Πριγκόζιν. Όλοι οι επιβαίνοντες -τρία μέλη πληρώματος και επτά επιβάτες- σκοτώθηκαν.

Το υπουργείο ανέφερε ότι το Embraer Legacy, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες ανήκει στη Wagner, ταξίδευε από τη Μόσχα προς την Αγία Πετρούπολη. Το Embraer κατέπεσε στο χωριό Κουζενκίνο, στην επαρχία Τβερ.

Το αεροσκάφος είναι γνωστό ότι ανήκει στη Wagner αλλά δεν είναι σαφές αν και ο Πριγκόζιν ήταν μέσα σε αυτό.

To TASS ανέφερε από την πλευρά του ότι η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορικών Μεταφορών ξεκίνησε έρευνα για τη συντριβή του αεροσκάφους Embraer, η οποία σημειώθηκε στην περιοχή Τβερ την Τετάρτη.

#TAGS
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα