Σε εξέλιξη ο σχεδιασμός για την εκκένωση τριών νοσοκομείων στη Γάζα

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του ΠΟΥ πρόκειται για τα το Αλ Σίφα, το Ινδονησιακό νοσοκομείο και το νοσοκομείο Αλ Άχλι

Parallaxi
σε-εξέλιξη-ο-σχεδιασμός-για-την-εκκένω-1084195
Parallaxi

Τρία νοσοκομεία στην πολιορκούμενη από το Ισραήλ, Γάζα έχουν ζητήσει βοήθεια για την απομάκρυνση των ασθενών και βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία αυτή, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

Ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ Κριστιάν Λιντμάγερ είπε ότι τα τρία αυτά νοσοκομεία είναι το Αλ Σίφα -από το οποίο 28 βρέφη έχουν ήδη διασωθεί- το Ινδονησιακό Νοσοκομείο και το Νοσοκομείο Αλ Άχλι.

Ο ίδιος χαρακτήρισε έσχατη λύση τη διαδικασία αυτή.

«Στερεί από ολόκληρο τον πληθυσμό του βόρειου τμήματος τα μέσα να αναζητήσει υγειονομική φροντίδα», δήλωσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Γενεύη.

Οι διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση των αιχμαλώτων έχουν προχωρήσει περισσότερο από ποτέ

Αξιωματούχος του Κατάρ επιβεβαίωσε ότι οι διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση των αιχμαλώτων που κρατά η Χαμάς βρίσκονται στο «πιο προχωρημένο σημείο» τους και έχουν φτάσει στο «τελικό στάδιο».

«Βρισκόμαστε στο πιο κοντινό σημείο που φτάσαμε ποτέ στην επίτευξη συμφωνίας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Κατάρ, Majed Al-Ansari.

Το Κατάρ έχει συμβάλει στη μεσολάβηση για συνομιλίες με στόχο την απελευθέρωση ορισμένων από τους 240 ομήρους με αντάλλαγμα μια προσωρινή κατάπαυση του πυρός, μια προσπάθεια διαμεσολάβησης που έχει οδηγήσει μέχρι στιγμής στην απελευθέρωση τεσσάρων ομήρων.

«Είμαστε πολύ αισιόδοξοι, πολύ αισιόδοξοι», δήλωσε ο Al-Ansari σε ενημέρωση. «Αλλά είμαστε επίσης πολύ πρόθυμοι αυτή η διαμεσολάβηση να επιτύχει την επίτευξη μιας ανθρωπιστικής εκεχειρίας».

Τα μέλη του τηλεοπτικού συνεργείου του Al Mayadeen στον Λίβανο σκοτώθηκαν στην επίθεση

Έχουμε περισσότερες λεπτομέρειες για τους τρεις ανθρώπους που σκοτώθηκαν στην επίθεση κοντά στα σύνορα του Λιβάνου με το Ισραήλ.

Το τηλεοπτικό δίκτυο Al Mayadeen αναφέρει ότι δύο άτομα από το προσωπικό του ήταν μεταξύ των θυμάτων.

«Η ανταποκρίτρια Farah Omar και ο εικονολήπτης Rabih Maamari σκοτώθηκαν από ισραηλινή επίθεση», ανέφερε σε ανακοίνωσή του.

Το κρατικό Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων ανέφερε νωρίτερα «το θάνατο τριών πολιτών – δύο δημοσιογράφων και ενός ακόμη πολίτη – σε εχθρικό βομβαρδισμό» της περιοχής Tayr Harfa.

Τρία άτομα μεταξύ των οποίων δύο δημοσιογράφοι σκοτώθηκαν στον Λίβανο

Τουλάχιστον δύο δημοσιογράφοι και ένα ακόμη άτομο σκοτώθηκαν από πλήγμα ρουκέτας κοντά στα σύνορα του Λιβάνου με το Ισραήλ, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων του Λιβάνου.

Το περιστατικό έλαβε χώρα κοντά στην πόλη Tir Harfa, περίπου 1,6 χιλιόμετρα (1 μίλι) από τα ισραηλινά σύνορα, προστίθεται.

Ανταλλαγή πυρών μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου

Ο στρατός του Ισραήλ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι ανταλλάσσονται και πάλι πυρά πάνω από το όριο της μπλε γραμμής που έχει χαράξει ο ΟΗΕ μεταξύ του Ισραήλ και του Λιβάνου.

«Πριν από λίγο, αεροσκάφη των IDF εντόπισαν και έπληξαν τρεις ένοπλους τρομοκρατικούς πυρήνες στην περιοχή των συνόρων με τον Λίβανο.

Επιπλέον, μαχητικά αεροσκάφη των IDF έπληξαν έναν αριθμό τρομοκρατικών στόχων της Χεζμπολάχ, συμπεριλαμβανομένων στρατιωτικών υποδομών και δομών που χρησιμοποιούνται για την καθοδήγηση τρομοκρατικών δραστηριοτήτων.

Πριν από λίγη ώρα, τρομοκράτες έριξαν βλήματα όλμου σε ένα φυλάκιο των IDF στο βόρειο Ισραήλ. Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί. Το πυροβολικό των IDF πλήττει επί του παρόντος την περιοχή προέλευσης των πυρών», αναφέρει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΑΠΕ / in.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα