Διεθνή

Σενάρια για συμμετοχή της Μισέλ Ομπάμα στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ

Όλο και περισσότεροι πολιτικοί σχολιαστές εκτιμούν πως διαθέτει περισσότερο πολιτικό ταλέντο από τον Μπάιντεν

Parallaxi
σενάρια-για-συμμετοχή-της-μισέλ-ομπάμ-393220
Parallaxi

Η Μισέλ Ομπάμα εμφανίζεται όλο και περισσότερο το τελευταίο διάστημα να εξετάζει το ενδεχόμενο να είναι υποψήφια για τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ.

Τα εν λόγω σενάρια τροφοδοτούνται από τη δημοσκοπική προέλαση του Ντόναλντ Τραμπ , αλλά και τις αυξανόμενες επιφυλάξεις που υπάρχουν στο στρατόπεδο των Δημοκρατικών για τον Τζο Μπάιντεν.

«Συνεχίζω να προβλέπω, όπως κάνω εδώ και πάνω από δύο χρόνια, ότι η Μισέλ Ομπάμα θα είναι η υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος για την προεδρία το 2024», έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Ρότζερ Τζέι Στόουν Τζούνιορ, επί χρόνια σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ.

Η αρθρογράφος της New York Post Σίντι Άνταμς εκτίμησε σε άρθρο της πως ο Τζο Μπάιντεν δεν θα είναι ο επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ υπογραμμίζοντας την «απροθυμία» του, όπως ισχυρίζεται, να συμμετάσχει σε ντιμπέιτ και «να αντιπαρατεθεί πραγματικά με τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων, περιοριζόμενος σε στημένες δηλώσεις και τοποθετήσεις».

Στο άρθρο της υποστηρίζει: «Ο Μπάιντεν δεν θα συμμετάσχει σε ντιμπέιτ. Δεν μπορεί. Ο πρόεδρος δεν μπορεί καν να διαβάσει το προγραμμένο κείμενο που έχει μπροστά του αρκετά γρήγορα. Οπότε, ξεχάστε τον, κάτι που οι περισσότεροι από εμάς έχουμε ήδη κάνει».

Ενισχύοντας τα σενάρια περί υποψηφιότητας της Μισέλ Ομπάμα, η Άνταμς υπενθυμίζει στο άρθρο της την ανησυχία που εξέφρασε η πρώην πρώτη Κυρία για το αποτέλεσμα των εκλογών του 2024 σε πρόσφατη συνέντευξή της.

Παράλληλα η New York Post αποκαλύπτει πως το καλοκαίρι του 2022, η Μισέλ Ομπάμα φέρεται να συναντήθηκε με επιφανείς διευθύνοντες συμβούλους εταιρειών στη Νέα Υόρκη, δηλώνοντας: «Είμαι υποψήφια και ζητώ την υποστήριξή σας».

Κατά την Άνταμς, οι Ομπάμα, διακριτικά, καλούν τον Τζο Μπάιντεν να αποσυρθεί. «Ο Ομπάμα προσπαθεί αθόρυβα να διώξει τον Τζο. Το ετοιμάζει εδώ και μερικές εβδομάδες. Τα στόματα δεν μιλάνε. Αλλά γνωρίζουν», αναφέρει.

Όλο και περισσότεροι πολιτικοί σχολιαστές εκτιμούν πως η Μισέλ Ομπάμα διαθέτει περισσότερο πολιτικό ταλέντο από τον Μπάιντεν και πολλοί αναλυτές παρακολουθούν και σχολιάζουν τις κινήσεις της πρώην πρώτης κυρίας των ΗΠΑ.

Σε πρόσφατο δημοσίευμα της Washington Post αναφέρεται πως ο Μπαράκ Ομπάμα εξέφρασε ανησυχία για την προεκλογική εκστρατεία του Μπάιντεν και «αναστατώθηκε» κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης που είχε μαζί του για τις εκλογές.

Και η Wall Street Journal ανέφερε πριν από λίγο καιρό πως ο Ομπάμα συγκαταλέγεται μεταξύ εκείνων που φοβούνται την επιστροφή του Τραμπ στην προεδρία. «Αισθάνεται ότι οι Δημοκρατικοί θα μπορούσαν κάλλιστα να χάσουν», ανέφερε το δημοσίευμα, υποστηρίζοντας πως η πληροφορία για τη δυσοίωνη εκτίμηση του Ομπάμα προέρχεται από πρόσωπο που τον γνωρίζει καλά.

Πηγή: ieidiseis.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα