Διεθνή

Spotify: Το 6% των εργαζομένων απολύει η μουσική πλατφόρμα

Tα οικονομικά δεδομένα έχουν επιδεινωθεί.

Parallaxi
spotify-το-6-των-εργαζομένων-απολύει-η-μουσικ-549457
Parallaxi

Στο χορό των περικοπών των τεχνολογικών κολοσσών μπήκε και το Spotify ανακοινώνοντας την περικοπή του 6% του προσωπικού του, καθώς τα οικονομικά δεδομένα έχουν επιδεινωθεί.

Μετά από μια διετία ισχυρής ανάπτυξης ο κλάδος έχει υποστεί καθίζηση, με αποτέλεσμα η μία μετά την άλλη οι εταιρείες του κλάδου να ανακοινώνουν πάγωμα των προσλήψεων και τελικά απολύσεις. Τελευταία η Microsoft είχε ανακοινώσει, προ ημερών, 10.000 απολύσεις.

«Μέσα στους τελευταίους μήνες καταβάλαμε μεγάλη προσπάθεια να περιορίσουμε τα κόστη, όμως δυστυχώς αυτό δεν ήταν αρκετό» υποστήριξε ο διευθύνων σύμβουλος Ντάνιελ Ελκ, ανακοινώνοντας τη δρομολόγηση περίπου 600 απολύσεων. Το κόστος από τις απολύσεις θα φτάσουν έως τα 50 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα ανακοινώθηκαν κάποιες αλλαγές στα ανώτατα διοικητικά κλιμάκια, με κάποιες μετακινήσεις στελεχών στην προσπάθεια να βελτιωθεί η αποτελεσματικότητα της πλατφόρμας streaming μουσικής και να επιταχυνθεί η λήψη αποφάσεων.

Η ανακοίνωση έγινε δεκτή με ικανοποίηση από την αγορά με τη μετοχή της εταιρείας να ανεβαίνει προσυνεδριακά πάνω από 3%.

πηγή: imiresia.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα