Διεθνή

Στη χώρα που αυτοκτονούν για να αποφύγουν τον αργό θάνατο από την πείνα

Με ακραία πείνα βρίσκονται αντιμέτωποι οι Βορειοκορεάτες με αποτέλεσμα τον θάνατο ακόμα και ολόκληρων οικογενειών,

Parallaxi
στη-χώρα-που-αυτοκτονούν-για-να-αποφύγ-1020469
Parallaxi

Με ακραία πείνα βρίσκονται αντιμέτωποι οι Βορειοκορεάτες με αποτέλεσμα τον θάνατο ακόμα και ολόκληρων οικογενειών, όπως καταγγέλλουν.  Παρόλο που οι Βόρεια Κορέα διαθέτει πυρηνικά όπλα, εδώ και καιρό αντιμετωπίζει δυσκολίες σε ό,τι αφορά την κάλυψη των επισιτιστικών αναγκών των κατοίκων της, λόγω των κυρώσεων που της έχουν επιβληθεί.

Οι Βορειοκορεάτες αποκάλυψαν ότι ολόκληρες οικογένειες πεθαίνουν από την πείνα υπό την κυριαρχία του Κιμ Γιονγκ Ουν, καθώς ο δικτάτορας επικεντρώνεται στα πυρηνικά όπλα αντί να φροντίζει για τις επισιτιστικές ανάγκες των πολιτών.

Πολίτες εγκλωβισμένοι μέσα στη Βόρεια Κορέα λένε ότι έχουν δει μητέρες, ανίκανες να εργαστούν λόγω ασθένειας, να πεθαίνουν από την πείνα πριν τα παιδιά τους υποκύψουν στην ίδια μοίρα. Λένε ότι ο Κιμ χρησιμοποίησε την πανδημία του Covid-19 ως άλλοθι για να ασκήσει εκ νέου περισσότερο έλεγχο στους πολίτες του – εκτελώντας όσους πιάνονται να μεταφέρουν λαθραία τρόφιμα στη Βόρεια Κορέα για να τα πουλήσουν στις αγορές ή οποιονδήποτε πλησιάζει τα σύνορα.

Οι Βορειοκορεάτες λένε ότι έχουν γίνει τόσο απελπισμένοι – με πολλούς να βλέπουν τους γείτονές τους και τα παιδιά τους να πεθαίνουν από την πείνα – που μόνο μια εισβολή στη χώρα τους θα τερμάτιζε την αγωνία τους. «Μόνο με πόλεμο, και με το να απαλλαγούμε από ολόκληρη την ηγεσία, μπορούμε να επιβιώσουμε», λέει στο BBC ο Chan Ho, χωρίς να αποκαλύπτει το πραγματικό του όνομα. «Ας το τελειώσουμε με τον έναν ή τον άλλον τρόπο», συμπληρώνει. Η κατάσταση έχει γίνει τόσο απελπιστική που μερικοί άνθρωποι αυτοκτονούν για να αποφύγουν τον αργό θάνατο από την πείνα, προσθέτει ο ίδιος και συμπληρώνει ότι όσοι προσπαθούν να δραπετεύσουν εκτελούνται.

Στη συνέντευξη τού BBC, οι Βορειοκορεάτες αποκάλυψαν ότι κατά τη διάρκεια της κορύφωσης της πανδημίας, οι πολίτες σε πόλεις δεν επιτρεπόταν να βγουν έξω από τα σπίτια τους για εβδομάδες. Πολλοί επέζησαν μόνο επειδή μπορούσαν να βγουν κρυφά τη νύχτα για φαγητό. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι ο αριθμός των νεκρών από τον Covid θα μπορούσε να είναι περίπου 45.000 – πολύ μεγαλύτερος από τον επίσημο απολογισμό των 74. Για όσους έχουν παγιδευτεί στη χώρα που καταστρέφεται από την πείνα, είναι θυμωμένοι που ο Κιμ Γιονγκ Ουν, αντί να εφοδιάζει τις αγορές τροφίμων και να μειώνει τον πληθωρισμό, ξοδεύει κρατικά χρήματα για πυρηνικά όπλα.

Οι Βορειοκορεάτες πιστεύουν ότι ο μόνος τρόπος για να τερματίσουν τη δυστυχία τους είναι να εισβάλουν οι ΗΠΑ στη χώρα τους. Λένε ότι ένας πόλεμος θα σήμαινε ότι οι άνθρωποι θα γύριζαν την πλάτη στον Κιμ και τους φίλους του. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι η κατάσταση στη Βόρεια Κορέα γίνεται «πολύ σοβαρή» και χειρότερη από ό,τι ήταν μετά τον λιμό στα τέλη της δεκαετίας του 1990.

Τα σύνορα της χώρας  παραμένουν κλειστά που σημαίνει ότι η κυβέρνηση συνεχίζει να διακόπτει τις ζωτικές προμήθειες για τους λιμοκτονούντες αμάχους.

Με πληροφορίες από skai.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα