Διεθνή

Στην Κίνα η αστυνομία έσωσε χίλιες γάτες που θα κατέληγαν σε σφαγείο

Η αστυνομία και οι αγροτικές αρχές μετέφεραν τις διασωθείσες γάτες σε ένα κοντινό καταφύγιο.

Parallaxi
στην-κίνα-η-αστυνομία-έσωσε-χίλιες-γάτ-1030795
Parallaxi

Στην Κίνα η αστυνομία έσωσε περίπου 1.000 γάτες από ένα φορτηγό που κατευθυνόταν προς ένα σφαγείο, μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με το CNN, μετά από μια πληροφορία από ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η αστυνομία στο Zhangjiagang, στην ανατολική κινεζική επαρχία Jiangsu, κατέσχεσε ένα όχημα που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά γατών.

Χωρίς την παρέμβαση ακτιβιστών, οι γάτες σίγουρα θα κατέληγαν σε σφαγείο και θα αποστέλλονταν νότια της χώρας όπου το κρέας τους θα γινόταν σουβλάκια και λουκάνικα.Η αστυνομία κατέστρεψε μέρος του παράνομου εμπορίου στο οποίο πωλείται κρέας γάτας ως χοιρινό ή αρνίσιο.

Η αστυνομία και οι αγροτικές αρχές μετέφεραν τις διασωθείσες γάτες σε ένα κοντινό καταφύγιο, τονίζοντας ότι οι άνθρωποι που εμπλέκονται στην επιχείρηση θα μπορούσαν να κερδίσουν 20.500 δολάρια.

Το άρθρο δεν αναφέρει αν συνελήφθη κάποιος, ή αν οι γάτες ήταν αδέσποτα ή κατοικίδια.

Η έκθεση πυροδότησε ένα νέο κύμα ανησυχίας για τα δικαιώματα των ζώων και την ασφάλεια των τροφίμων στα κινεζικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με πολλούς να ζητούν μεγαλύτερο κυβερνητικό έλεγχο, σύμφωνα με το CNN.

Πηγή: abcnews.al / ertnews.gr – Σταυρούλα Ευαγγέλου

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα