Διεθνή

Στρατός στους δρόμους και κλείσιμο συνόρων σε Περού-Χιλή-Παραγουάη εξαιτίας του κοροναϊού

Αναγκαστικά μέτρα "κοινωνικής απομόνωσης"

Parallaxi
στρατός-στους-δρόμους-και-κλείσιμο-συ-550596
Parallaxi

Η κυβέρνηση του Περού ανέπτυξε σήμερα δυνάμεις του στρατού για να μπλοκάρει μεγάλες οδικές αρτηρίες στην πρωτεύουσα Λίμα, ενώ η αστυνομία περιόρισε την κυκλοφορία ανθρώπων καθώς η χώρα εφάρμοσε ένα μέτρο αναγκαστικής “κοινωνικής απομόνωσης” για την επιβράδυνση εξάπλωσης του νέου κορονοϊού.

Στην γειτονική Παραγουάη, όπου έχουν μέχρι σήμερα καταγραφεί οκτώ κρούσματα του Covid-19, η κυβέρνηση ανακοίνωσε πως θα επιβάλει μια οιονεί απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 20:00 το βράδυ, τοπική ώρα, με την αστυνομία να έχει την εντολή να συλλαμβάνει όσους δεν συμμορφώνονται με το μέτρο.

Η Λατινική Αμερική βρίσκεται στο τελευταίο άκρο της παγκόσμιας καμπύλης των χωρών που πλήττονται από τον Covid-19 και τα κράτη της περιοχής ξεκίνησαν να κλείνουν τα σύνορά τους και να διακόπτουν τη λειτουργία των σχολείων.

“Δεν είναι μια απαγόρευση κυκλοφορίας, αλλά είναι το κοντινότερο πράγμα”, δήλωσε ο Παραγουανός υπουργός Εουκλίντες Ασεβέντο σε συνέντευξη Τύπου. “Τι σημαίνει αυτό; Ότι το δικαίωμα στην μετακίνηση θα περιοριστεί”.

”Ορισμένοι άνθρωποι, ανάμεσά τους εκείνοι που η εργασία τους είναι ζωτικής σημασίας, όπως η διανομή τροφίμων ή η μετακίνηση, θα συνεχίσουν να μετακινούνται,”πρόσθεσε.

Χώρες σε όλη την Νότια Αμερική, όπως η Αργεντινή και η Χιλή, κλείνουν τα σύνορά τους σε μη κατοίκους τους, εν μέσω φόβων ότι ο νέος κορονοϊός μπορεί να εξαπλωθεί στην Λατινική Αμερική με τον ίδιο τρόπο που συνέβη σε μέρη της Ασίας και της Ευρώπης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα