Συγκλονιστικά βίντεο: Τρεις νεκροί στις ΗΠΑ από τον τυφώνα «Ελέν»

Mε ανέμους ως και 215 χιλιομέτρων ανά ώρα.

Parallaxi
συγκλονιστικά-βίντεο-τρεις-νεκροί-στ-1220437
Parallaxi

Τρεις νεκροί και πολλές καταστροφές είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός από το χτύπημα του τυφώνα «Ελέν» στις ΗΠΑ, ο οποίος μάλιστα ενισχύθηκε χθες Πέμπτη (26/9) σε «εξαιρετικά επικίνδυνο» φαινόμενο κατηγορίας 4 στην πεντάβαθμη κλίμακα Σαφίρ-Σίμσον, με ανέμους ως και 215 χιλιομέτρων ανά ώρα.

Ο τυφώνας έφτασε πλέον στην ξηρά της Φλόριντας -της τρίτης πολυπληθέστερης αμερικανικής πολιτείας- πλήττοντας το Big Bend, ενώ αναμένεται να συνεχίσει να εξαπολύει απειλητικά για τη ζωή κύματα καταιγίδας, πλημμυρικές βροχοπτώσεις και καταστροφικούς ανέμους, ενώ η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προειδοποίησε για θανατηφόρο κύμα καταιγίδας στον κόλπο Apalachee.

«Με βάση δεδομένα του ραντάρ Ντόπλερ της NWS (σ.σ. της αμερικανικής εθνικής μετεωρολογικής υπηρεσίας), το μάτι του (κυκλώνα) Ελέν έφθασε στην ξηρά» στην περιοχή Μπιγκ Μπεντ, στη βόρεια Φλόριντα, «περί τις 23:10» (σ.σ. τοπική ώρα· 06:10 ώρα Ελλάδας), διευκρίνισε το NHC.

Μέχρι στιγμής έχουν αναφερθεί από τις αρχές τουλάχιστον τρεις θάνατοι:

Φλόριντα: Ένας νεκρός μετά την πτώση πινακίδας και τη σύγκρουση με αυτοκίνητο που οδηγούσε στον αυτοκινητόδρομο Interstate 4 κοντά στην Ybor City στην Τάμπα, σύμφωνα με τον κυβερνήτη Ron DeSantis.

Τζόρτζια: Δύο σκοτώθηκαν αφού παρασύρθηκαν από ανεμοστρόβιλο που σχετίζεται με το σύστημα καταιγίδας από τον τυφώνα Ελέν στο Άλαμο, δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης στο CNN.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα