Όλα για την συμφωνία συγχώνευσης “μαμούθ” μεταξύ Paramount και Skydance

Μετά από μήνες συνομιλιών, η συμφωνία φαίνεται να ήρθε

Parallaxi
όλα-για-την-συμφωνία-συγχώνευσης-μαμ-1170432
Parallaxi

Η Paramount Global και η Skydance Media φέρεται να συμφώνησαν σε όρους συγχώνευσης μετά από μήνες συνομιλιών.

Το CNBC αναφέρει ότι μια επιτροπή ανεξάρτητων διευθυντών της Paramount και του ομίλου αγορών της Skydance, που περιλαμβάνει τις εταιρείες ιδιωτικών μετοχών RedBird Capital Partners και KKR, συμφώνησαν σε μια συμφωνία. Η συμφωνία αναμένεται να εγκριθεί τελικώς από τον Shari Redstone, τον επικεφαλής της National Amusements, της εταιρείας χαρτοφυλακίου που κατέχει το 77% των μετοχών με δικαίωμα ψήφου της Paramount. Η επίσημη ανακοίνωση της συμφωνίας αναμένεται να γίνει εντός των επόμενων 24 έως 48 ωρών, όπως αναφέρει το CNBC.

Η Paramount αρνήθηκε να προβεί σε σχόλια τη Δευτέρα το πρωί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μετοχή της Paramount Global ενισχύθηκε περίπου κατά 7% στις πρωινές συναλλαγές της Δευτέρας.

Στο πλαίσιο της πρόσφατα προτεινόμενης συμφωνίας , την οποία ανέφερε για πρώτη φορά η Wall Street Journal, η Skydance πρόκειται να εξαγοράσει την National Amusements για περίπου 2 δισεκατομμύρια δολάρια. Η Skydance, με επικεφαλής τον David Ellison, γιο του συνιδρυτή και δισεκατομμυριούχου της Oracle, Larry Ellison, συμφώνησε επίσης να αγοράσει σχεδόν το 50% των μετοχών χωρίς δικαίωμα ψήφου της Paramount στα 15 δολάρια ανά μετοχή, για συνολικά 4,5 δισεκατομμύρια δολάρια. Αυτό θα ήταν περίπου 26% πάνω από την τιμή κλεισίματος της μετοχής την Παρασκευή.

Στιγμιότυπο οθόνης από YouTube

Ως αντάλλαγμα, οι μέτοχοι θα κατέχουν ίδια κεφάλαια στη νεοσυγχωνευθείσα εταιρεία.

Η Skydance και οι υποστηρικτές της θα εισφέρουν επίσης 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετρητά στον ισολογισμό της Paramount για να συμβάλουν στη μείωση του χρέους.

Μετά το κλείσιμο της συμφωνίας, η Skydance θα κατέχει περίπου τα δύο τρίτα της νέας εταιρείας και οι μέτοχοι χωρίς δικαίωμα ψήφου θα κατέχουν το υπόλοιπο ένα τρίτο.

Η Paramount ηγείται επί του παρόντος από ένα «γραφείο του Διευθύνοντος Συμβούλου» που αποτελείται από τρεις επικεφαλής τμημάτων της εταιρείας. Αυτό το γραφείο αποτελείται από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της CBS, George Cheeks, τον Chris McCarthy, Διευθύνων Σύμβουλος των Showtime/MTV Entertainment Studios και Paramount Media Networks. και ο διευθύνων σύμβουλος της Paramount Pictures και της Nickelodeon, Brian Robbins. Η τριάδα πρόκειται να παρουσιάσει το μακροπρόθεσμο σχέδιο για την εταιρεία στην ετήσια συνέλευση των μετόχων της Paramount την Τρίτη.

Πηγή: qz.com / Bruce Gil

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα