Διεθνή

Συναγερμός στο Σίδνεϊ: Επίθεση με μαχαίρι σε εμπορικό κέντρο – Τουλάχιστον 4 νεκροί

Αναλυτικά η ανακοίνωση της αστυνομίας

Parallaxi
συναγερμός-στο-σίδνεϊ-επίθεση-με-μαχα-993617
Parallaxi

Συναγερμός στο Σίδνεϊ στην Αυστραλία, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, καθώς άγνωστος επιτέθηκε με μαχαίρι σε 4 ανθρώπους εμπορικό κέντρο Bondi Junction με τις ίδιες πληροφορίες να αναφέρουν πως ένα από τα θύματα είναι νεκρό.

Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι ένας άνδρας κυνηγούσε και μαχαίρωνε ανθρώπους. Αμεση ήταν η κινητοποίηση της αστυνομίας, η οποία προχώρησε στην εκκένωση του εμπορικού κέντρου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο δράστης φέρεται να είναι νεκρός, ενώ έχει κυκλοφορήσει στα κοινωνικά δίκτυα φωτογραφία με έναν άνδρα πεσμένο στο έδαφος και από πάνω του έναν αστυνομικό. Αναφορές από τοπικά μέσα κάνουν λόγο πως πρόκειται για το δράστη της επίθεσης.

Ασθενοφόρα έχουν μεταφέρει ήδη 7 τραυματίες στα νοσοκομεία με τραύματα από μαχαίρι, ενώ ανάμεσά τους είναι και ένα βρέφος εννέα μηνών. Πληροφορίες κάνουν λόγο για 4 νεκρούς.

Ωστόσο, το ABC της Αυστραλίας, αναφέρει πως υπάρχουν πληροφορίες και για δεύτερο δράστη που αναζητείται.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

Σε ανακοίνωσή της η αστυνομία κάνει λόγο για ένα σοβαρό περιστατικό και τον πυροβολισμό ενός άνδρα στο Bondi Junction.

Χαρακτηριστικά αναφέρει πως λίγο πριν από τις 4 το απόγευμα (Σάββατο 13 Απριλίου 2024), οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης κλήθηκαν στο Westfield Bondi Junction μετά από αναφορές για πολλαπλά μαχαιρώματα.

Οι πολίτες καλούνται να αποφεύγουν την περιοχή.

Οι έρευνες συνεχίζονται σε σχέση με το περιστατικό και δεν υπάρχουν περισσότερες λεπτομέρειες.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα