Διεθνή

Συνάντηση Γεραπετρίτη με Κάμερον για τα Γλυπτά

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας και του Ηνωμένου Βασιλείου συναντήθηκαν στο περιθώριο της Συνόδου των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ

Parallaxi
συνάντηση-γεραπετρίτη-με-κάμερον-για-981954
Parallaxi

Μετά την ακύρωση της συνάντησης του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον Βρετανό ομόλογό του, Ρίσι Σουνάκ, με αφορμή τα Γλυπτά του Παρθενώνα, οι υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας και του Ηνωμένου Βασιλείου συναντήθηκαν στο περιθώριο της Συνόδου των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ, όπως έγινε γνωστό την Τρίτη (28/11).

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, στο περιθώριο της Συνόδου των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ, ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, Ντέιβιντ Κάμερον, κατόπιν αιτήματος του τελευταίου.

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης επεσήμανε τη διαφωνία αρχής που υφίσταται ως προς το ζήτημα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα. Ωστόσο, οι δύο υπουργοί συμφώνησαν ότι υφίσταται ανάγκη συνεργασίας για τη διαφύλαξη των διμερών σχέσεων Ελλάδας – Ηνωμένου Βασιλείου και την αντιμετώπιση κοινών προκλήσεων.

Πηγή: ieidiseis.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα