Διεθνή

Συρία: Σκοτώθηκαν οχτώ μέλη φιλοτουρκικής οργάνωσης

Κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με δυνάμεις του συριακού καθεστώτος

Parallaxi
συρία-σκοτώθηκαν-οχτώ-μέλη-φιλοτουρκ-560513
Parallaxi

Συνεχίζεται ο «μαύρος κατάλογος» των θυμάτων στη Συρία. Οκτώ μαχητές μιας φιλοτουρκικής ανταρτικής οργάνωσης σκοτώθηκαν σήμερα Δευτέρα σε σφοδρές συγκρούσεις με τις δυνάμεις του συριακού καθεστώτος στη βορειοδυτική Συρία, όπως ανακοίνωσαν οι αντάρτες και μια μη κυβερνητική οργάνωση.

Ο πρώτος απολογισμός των φιλοτούρκων ανταρτών έκανε λόγο για έξι νεκρούς και τρεις τραυματίες στην επίθεση που εξαπέλυσαν οι δυνάμεις του Μπασάρ αλ Άσαντ, υποστηριζόμενες από κουρδικές δυνάμεις, τη νύχτα της Κυριακής προς την Δευτέρα στην περιοχή της Αφρίν, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία. Όμως η ομάδα Φαϊλάκ αλ Σαμ, που θεωρείται προσκείμενη στο συριακό παρακλάδι των Αδελφών Μουσουλμάνων, ανέφερε αργότερα ότι οι νεκροί είναι οκτώ – όλοι τους ήταν μαχητές της.

Οι μάχες κράτησαν αρκετές ώρες αλλά αργά το απόγευμα επικρατούσε ηρεμία στην περιοχή, σύμφωνα με έναν ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (OSDH) ανέφερε ότι οι καθεστωτικές δυνάμεις, με την υποστήριξη Κούρδων μαχητών, έθεσαν υπό τον έλεγχό τους δύο θέσεις της Φαϊλάκ αλ Σαμ.

Τέτοιες συγκρούσεις σημειώνονται συχνά στον τομέα αυτόν. Οι φιλοτούρκοι αντάρτες, μεταξύ των οποίων είναι και εκείνοι της Φαϊλάκ αλ Σαμ, ελέγχουν ένα μέρος της μεθοριακής ζώνης. Η οργάνωση αυτή συμμετείχε στις επιθέσεις που έχει εξαπολύσει ο τουρκικός στρατός από το 2016 στη βόρεια Συρία, κυρίως εναντίον των Κούρδων μαχητών.

Η σημερινή μάχη δεν συνδέεται πάντως με τις απειλές της Τουρκίας για χερσαία στρατιωτική επιχείρηση σε άλλες ζώνες των συνόρων.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

#TAGS
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα