Διεθνή

Ταϊβάν: Νικητής των προεδρικών εκλογών ο Λάι Τσινγκ-τε

Ο ίδιος έχει χαρακτηριστεί από την Κίνα ως «σοβαρός κίνδυνος».

Parallaxi
ταϊβάν-νικητής-των-προεδρικών-εκλογώ-1105850
Parallaxi

Το κυβερνών Δημοκρατικό Προοδευτικό Κόμμα της Ταϊβάν πέτυχε ιστορική τρίτη συνεχόμενη προεδρική νίκη στις εκλογές που διεξήχθησαν το Σάββατο στη χώρα.

Ο Λάι Τσινγκ-τε, ο σημερινός αντιπρόεδρος της Ταϊβάν, κήρυξε τη νίκη το απόγευμα του Σαββάτου, ενώ οι δύο κύριοι αντίπαλοί του παραδέχθηκαν αμφότεροι την ήττα.

“Θέλω να ευχαριστήσω τον λαό της Ταϊβάν που έγραψε ένα νέο κεφάλαιο στη δημοκρατία μας. Έχουμε δείξει στον κόσμο πόσο αγαπάμε τη δημοκρατία μας. Αυτή είναι η ακλόνητη δέσμευσή μας”, είπε ο Λάι, προσθέτοντας ότι είχε δεχτεί συγχαρητήρια τηλεφωνήματα από τους δύο αντιπάλους του.

“Λέμε στη διεθνή κοινότητα ότι μεταξύ δημοκρατίας και αυταρχισμού, θα σταθούμε στο πλευρό της δημοκρατίας. Η Δημοκρατία της Κίνας, η Ταϊβάν θα συνεχίσουν να περπατούν δίπλα-δίπλα με δημοκρατίες από όλο τον κόσμο”, είπε ο Λάι.

Τα αποτελέσματα από την Κεντρική Εκλογική Επιτροπή της Ταϊβάν, τα οποία ακόμη είχαν οριστικοποιηθεί όταν γίνονταν οι ομιλίες για τη νίκη και την παραχώρηση, έδειξαν ότι ο Λάι είχε 41% της λαϊκής ψήφου ενώ οι δύο κύριοι αντίπαλοί του ακολουθούσαν με 33% και 26% αντίστοιχα.

Σημειώνεται πως ο Λάι Τσινγκ-τε, για το Πεκίνο είναι «σοβαρός κίνδυνος» επειδή βρίσκεται στην ίδια γραμμή με την απερχόμενη πρόεδρο Τσάι Ινγκ-γουέν, η οποία επιμένει ότι το νησί είναι de facto ανεξάρτητο. Μετά την εκλογή της, το 2016, το Πεκίνο διέκοψε κάθε επικοινωνία με την ηγεσία του νησιού, το οποίο η Κίνα θεωρεί επαρχία της.

Πηγή: news247

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα