Διεθνή

Θρίλερ με αντικείμενο στον ουρανό της Πολωνίας – «Ήταν ρωσικός πύραυλος που πήγε Ουκρανία»

Οι αρχές ερευνούσαν την περιοχή αλλά δεν είναι σαφές εάν το αντικείμενο κατέπεσε σε πολωνικό έδαφος

Parallaxi
θρίλερ-με-αντικείμενο-στον-ουρανό-της-1005569
Parallaxi

O Πρόεδρος της Πολωνίας, Αντρέι Ντούντα, συναντήθηκε με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου των πολωνικών Ενόπλων Δυνάμεων που τόνισε πως το αντικείμενο που εισήλθε στον εναέριο χώρο της πατρίδας του πιθανώς ήταν ρωσικός πύραυλος, ο οποίος στη συνέχεια επέστρεψε στην Ουκρανία.

Αναφέρεται πως η Διοίκηση Επιχειρήσεων του πολωνικού στρατού ανέφερε ότι εντόπισε ένα άγνωστο αντικείμενο που εισήλθε στον εναέριο χώρο της Πολωνίας, προερχόμενο από την κατεύθυνση των συνόρων με την Ουκρανία. Σημειώνεται δε ότι η Ρωσία πραγματοποίησε μια από τις μεγαλύτερες επιθέσεις της κατά τη διάρκεια της νύχτας στην Ουκρανία από τότε που εισέβαλε στη χώρα.

Έτσι, η Διοίκηση Επιχειρήσεων έγραψε σε ανάρτησή της στο Twitter: «Το πρωί, άγνωστο αντικείμενο εισήλθε στον εναέριο χώρο της Δημοκρατίας της Πολωνίας από την πλευρά των συνόρων με την Ουκρανία και από τη στιγμή που διέσχισε τα σύνορα μέχρι που εξαφανίστηκε το σήμα παρακολουθείτο από τα ραντάρ του συστήματος αντιαεροπορικής άμυνας της χώρας. Σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες, ο διοικητής επιχειρήσεων των ενόπλων δυνάμεων κινητοποίησε τις δυνάμεις και πόρους που είχε στη διάθεσή του».

Επίσης το ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο Republika υποστήριξε ότι οι Αρχές αναζητούν το αντικείμενο αυτό κοντά στην πόλη Χρουμπιέσοφ, στην νότια Πολωνία, με το Reuters να μην επιβεβαιώνει αυτές τις πληροφορίες. «Λάβαμε πληροφορίες ότι ένα αντικείμενο εμφανίστηκε στο ραντάρ κοντά στο Χρουμπιέσοφ. Δεν έχουμε καμία επιβεβαίωση ότι έπεσε εντός της περιοχής μας», δήλωσε ο Κριστόφ Κομόρσκι, κυβερνήτης στην περιοχή Λουμπλίν, μέσω της πλατφόρμας Χ.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, Ρωσία στοχοθέτησε την Ουκρανία με περίπου 158 drones και πυραύλους, βάζοντας στο στόχαστρο υποδομές κρίσιμης σημασίας, βιομηχανίες και στρατιωτικές εγκαταστάσεις, σύμφωνα με τον ουκρανικό στρατό.

Σημειώνεται ότι τον Νοέμβριο του 2022 ένας ουκρανικός πύραυλος έπληξε το χωριό Πρζέβοντοφ στη νότια Πολωνία, με το περιστατικό να προκαλέι φόβο και σύγχιση στην περιοχή για την πιθανή επέκταση του πολέμου της Ουκρανίας και πέρα από τα σύνορα. Τον Απρίλιο, στρατιωτικό αντικείμενο βρέθηκε σε δάσος κοντά στο χωριό Ζάμοσκ κοντά στην πόλη Μπίντγκοζ, στο βόρειο τμήμα της χώρας. Στην συνέχεια αναφέρθηκε ότι επρόκειτο για ρωσικό πύραυλο.

Πολωνοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, συμπεριλαμβανομένων της αστυνομίας και μονάδων εθελοντών του στρατού, ερευνούσαν την περιοχή αλλά δεν είναι σαφές εάν το αντικείμενο κατέπεσε σε πολωνικό έδαφος. Δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα.

Ο πρωθυπουργός Ντόναλτ Τουσκ είχε προγραμματιστεί να συναντηθεί με τους επικεφαλής του στρατού και των υπηρεσιών ασφαλείας σήμερα το μεσημέρι.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα