Διεθνή

Το BBC απολογείται για το «περιορισμένο αθλητικό πρόγραμμα» μετά την απόλυση Λίνεκερ

Σφοδρές αντιδράσεις παρουσιαστών που προκάλεσε η απόφαση του καναλιού να απολύσει τον Γκάρι Λίνεκερ μετά από δηλώσεις του κατά της κυβερνητικής πολιτικής για το μεταναστευτικό.

Parallaxi
το-bbc-απολογείται-για-το-περιορισμένο-283152
Parallaxi

Το BBC θα μεταδώσει “περιορισμένο αθλητικό πρόγραμμα” κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου και “εργάζεται σκληρά για να επιλύσει την κατάσταση”, δήλωσε εκπρόσωπος του ραδιοτηλεοπτικού φορέα, μετά τον χορό αντιδράσεων που ακολούθησε την απόλυση του Γκάρι Λίνεκερ, μετά από σχόλιό του για τη μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης.

“Το BBC θα είναι σε θέση να μεταδώσει μόνο περιορισμένο αθλητικό πρόγραμμα αυτό το Σαββατοκύριακο και τα προγράμματά μας θα ενημερωθούν για να το αντικατοπτρίζουν αυτό. Λυπούμαστε για αυτές τις αλλαγές, οι οποίες αναγνωρίζουμε ότι θα απογοητεύσουν τους οπαδούς του αθλητικού προγράμματος του BBC. Εργαζόμαστε σκληρά για να επιλύσουμε την κατάσταση και ελπίζουμε να το κάνουμε σύντομα.” σημειώνει το βρετανικό δίκτυο.

Θύελλα αντιδράσεων μετά την απόλυση Λίνεκερ

Όλα άρχισαν όταν ο Λίνεκερ, που δεν μασά ποτέ τα λόγια, παρομοίασε τη μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης με αυτή της ναζιστικής Γερμανίας τη δεκαετία του 30.

Τότε, το BBC αποφάσισε να προχωρήσει σε διακοπή της συνεργασίας με τη δικαιολογία ότι ο Λίνεκερ παραβίασε τους κανόνες περί αμεροληψίας.

Αμέσως οι συμπαρουσιαστές του, ο Αλαν Σίρερ και ο Ιαν Ράιτ, επίσης παλαίμαχοι Αγγλοι στράικερ, ξεκαθάρισαν ότι σε ένδειξη διαμαρτυρίας δεν θα έδιναν το παρόν στην εκπομπή.

Μπροστά σ’ αυτό το απερίγραπτο αδιέξοδο το BBC αποφάσισε να προβληθεί η εκπομπή μόνο με πλάνα και χωρίς τον παραμικρό σχολιασμό.

Η είδηση έχει προκαλέσει σάλο στη Μεγάλη Βρετανία στην οποία γίνεται λόγος για πρωτοφανή, ωμή παρέμβαση και παραβίαση του δικαιώματος στην ελευθερία της έκφρασης.

Πηγη: news247
#TAGS
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα