Featured

Το Facebook «μπλοκάρει» αμερικανικό κανάλι λόγω ψευδών ειδήσεων

Σύμφωνα με εξωτερικούς συνεργάτες που ελέγχουν την εγκυρότητα των ειδήσεων.

Parallaxi
το-facebook-μπλοκάρει-αμερικανικό-κανάλι-λ-568727
Parallaxi

Το «PragerU», ένα συντηρητικό (και θρησκευτικό) κανάλι από το Λος Άντζελες της Καλιφόρνιας «έπεσε θύμα» του Facebook, αφού μετά από κάποιες δημοσιεύσεις του καναλιού, η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης έβαλε το κανάλι στην κατηγορία «μειωμένη ορατότητα». Με άλλα λόγια, ο αλγόριθμος του Facebook δεν εμφανίζει τις δημοσιεύσεις του PragerU πρώτες, αφού θεωρεί πως αρκετά από τα ποστ του καναλιού έχουν να κάνουν με ψευδείς ειδήσεις.

Το Facebook δεν πήρε μόνο του την συγκεκριμένη απόφαση. Υπάρχουν εξωτερικοί  ανεξάρτητοι οργανισμοί,  οι λεγόμενοι fact chekers, οι οποίοι ελέγχουν την εγκυρότητα  των ειδήσεων που δημοσιεύονται και μεταδίδονται. Σύμφωνα με τους fact chekers, δεν είναι λίγες οι φορές που το PragerU  έχει δημοσιεύσει ψευδείς ειδήσεις.

Το κανάλι ισχυρίζεται πως το Facebook κρύβεται πίσω από τους fact chekers και πως έχει βάλει στο στόχαστρο Μέσα με τα οποία δεν συμφωνεί.

Το αμερικανικό κανάλι πάντως δεν έχει σταματήσει να υποστηρίζει πως οι ειδήσεις του είναι αληθινές, ανεξαρτήτως του περιορισμού που του επιβλήθηκε από το Facebook. Μάλιστα, μετά από την ανακοίνωση του «ban», έγινε μια δημοσίευση από το κανάλι που αναλύει την κατάσταση και υπερασπίζεται την εγκυρότητα των ειδήσεων του.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα