Το Ισραήλ ετοιμάζεται να χτυπήσει στόχους της Χεζμπολάχ στον Λίβανο

Συναγερμός με τη διαρροή άκρως απορρήτων εγγράφων για την σχεδιαζόμενη επίθεση κατά του Ιράν

Parallaxi
το-ισραήλ-ετοιμάζεται-να-χτυπήσει-στό-1090090
Parallaxi

Τραγικός είναι ο απολογισμός του βομβαρδισμού του Ισραήλ στον τομέα του Μπέιτ Λάχια στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας όπου διεξάγονται επιθέσεις κατά της Χαμάς. Την ίδια ώρα οι IDF προτρέπουν τους κατοίκους της Βηρυτού στον Λίβανο να απομακρυνθούν από κάποια κτίρια της Χεζμπολάχ, καθώς επίκεται επίθεση.

Οι IDF προτρέπουν τους κατοίκους της Βηρυτού στον Λίβανο να μείνουν μακριά από δύο κτίρια της Χεζμπολάχ που θα χτυπηθούν σύντομα

Ο Ισραηλινός Στρατός εξέδωσε επείγουσα προειδοποίηση καλώντας τους Λιβανέζους αμάχους να εκκενώσουν την περιοχή δύο κτιρίων στα νότια προάστια της Βηρυτού.

Τα συγκεκριμένα κτίρια βρίσκονται στις συνοικίες Χαρέτ Χράικ και Χαντάθ, ανέφερε ο ισραηλινός στρατός στην προειδοποίησή του προς τους πολίτες. «Βρίσκεστε σε μικρή απόσταση από εγκαταστάσεις (…) της Χεζμπολά, εναντίον των οποίων θα δράσει πολύ σύντομα» ο ισραηλινός στρατός, προειδοποίησε τους κατοίκους.

Ένα tweet του αραβόγλωσσου εκπροσώπου του στρατού, αντισυνταγματάρχη Avichay Adraee, αναφέρει ότι τα δύο κτίρια είναι τοποθεσίες της Χεζμπολάχ εναντίον των οποίων το Ισραήλ θα επιχειρήσει σύντομα.

Προτρέπει το κοινό να μείνει τουλάχιστον 500 μέτρα μακριά από τα κτίρια, ενώ υπάρχει και χάρτης όπου προσδιορίζει την ακριβή τοποθεσία.

Συναγερμός στο FBI μετά τη διαρροή άκρως απόρρητων εγγράφων για την σχεδιαζόμενη επίθεση του Ισραήλ κατά του Ιράν

Έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη από το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ και το FBI για τη διαρροή πολλών «άκρως απόρρητων εγγράφων» που σχετίζονται με την επίθεση του Ισραήλ κατά του Ιράν.

Τα έγγραφα που σχετίζονται με την επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν, διέρρευσαν πρόσφατα και εμφανίζονται σε κανάλια στο Telegram που συνδέονται με το Ιράν.

Σύμφωνα με μια πηγή, πιστεύεται ότι τα έγγραφα είναι πιθανό να διέρρευσαν στο διαδίκτυο από μέλος του στρατού των ΗΠΑ. Πρόκειται για μια διαρροή, παρόμοια με αυτή των εγγράφων για τον πόλεμο στην Ουκρανία, η οποία έγινε τον Απρίλιο του 2023 και συνδέθηκε με έναν αεροπόρο της Εθνικής Φρουράς της Αεροπορίας της Μασαχουσέτης.

Όπως δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος στο CNN, «η διαρροή είναι εξαιρετικά ανησυχητική»…

Τα έγγραφα, με ημερομηνίες 15 και 16 Οκτωβρίου, εμφανίστηκαν στο διαδίκτυο την Παρασκευή (18/10/24) και περιλαμβάνουν σημειώσεις προοριζόμενες μόνο για τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους «Five Eyes» – Αυστραλία, Καναδά, Νέα Ζηλανδία και Ηνωμένο Βασίλειο.

Σε αυτά, περιλαμβάνονται πληροφορίες για τις προετοιμασίες του Ισραήλ για ένα χτύπημα κατά του Ιράν, όπως ασκήσεις της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας με πυραύλους.

Πηγή: newsit.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα