Διεθνή

To NΑΤΟ αυξάνει τον στρατιωτικό προϋπολογισμό του κατά 2,03 δισεκατομμύρια ευρώ

Και τον πολιτικό προϋπολογισμό του κατά 18,2% σε 438,1 εκατομμύρια ευρώ.

Parallaxi
to-nατο-αυξάνει-τον-στρατιωτικό-προϋπολο-1031745
Parallaxi

Το ΝΑΤΟ ανακοίνωσε, την Τετάρτη (13/12), ότι αυξάνει τον στρατιωτικό προϋπολογισμό του για το 2024 κατά 12% σε 2,03 δισεκατομμύρια ευρώ και τον πολιτικό προϋπολογισμό του κατά 18,2% σε 438,1 εκατομμύρια ευρώ.

Η αύξηση και η διεύρυνση της χρήσης της κοινής χρηματοδότησης του ΝΑΤΟ, σύμφωνα με το Reuters, επιτρέπει στους συμμάχους να αντιμετωπίζουν αποτελεσματικότερα τις κοινές προκλήσεις στον τομέα της ασφάλειας, όπως ανέφερε και το ΝΑΤΟ στην ανακοίνωση μέσω της οποίας ανακοίνωσε την αύξηση.

Ο πολιτικός προϋπολογισμός του ΝΑΤΟ παρέχει κονδύλια για το προσωπικό, τις λειτουργικές δαπάνες και τις δαπάνες προγραμμάτων της έδρας του ΝΑΤΟ και του διεθνούς προσωπικού του, ενώ ο στρατιωτικός προϋπολογισμός καλύπτει τις λειτουργικές δαπάνες της έδρας της Δομής Διοίκησης του ΝΑΤΟ, των αποστολών και των επιχειρήσεων σε όλο τον κόσμο.

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Μιρτσέα Γκεοάνα, τόνισε ότι η αύξηση και η διεύρυνση της χρήσης της κοινής χρηματοδότησης του ΝΑΤΟ επιτρέπει στους συμμάχους να αντιμετωπίζουν αποτελεσματικότερα τις κοινές προκλήσεις στον τομέα της ασφάλειας. «Η κοινή χρηματοδότηση αποδεικνύει τη συμμαχική αλληλεγγύη και τη συλλογική βούληση. Σε ταραγμένους καιρούς, το χρειαζόμαστε αυτό περισσότερο από ποτέ», δήλωσε ο ίδιος χαρακτηριστικά.

πηγή ieidiseis

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα