Διεθνή

Τουλάχιστον 4.360 σκοτώθηκαν το 2023 στη Συρία

Θλιβερός απολογισμός και για αυτό το έτος από την εμφύλια σύγκρουση στη χώρα.

Parallaxi
τουλάχιστον-4-360-σκοτώθηκαν-το-2023-στη-συρί-843154
Parallaxi

Τουλάχιστον 4.360 άνθρωποι, από τους οποίους σχεδόν 1.900 άμαχοι, σκοτώθηκαν το 2023 στη σύγκρουση στη Συρία, η οποία συνεχίζεται από το 2011, ανακοίνωσε την τελευταία ημέρα του χρόνου το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.

Πέρυσι, το Παρατηρητήριο είχε παρουσιάσει έναν απολογισμό 3.825 νεκρών, επισημαίνοντας πως είναι ο χαμηλότερος από την αρχή του πολέμου στη Συρία.

Μεταξύ των θυμάτων κατά το 2023 περιλαμβάνονται 1.889 άμαχοι, ανάμεσα στους οποίους 241 γυναίκες και 307 παιδιά, σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση που έχει την έδρα της στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά διαθέτει ένα εκτεταμένο δίκτυο πηγών στη Συρία.

«Το Ισραήλ πραγματοποίησε αεροπορική επίθεση από την κατεύθυνση της Μεσογείου, δυτικά της Λατάκειας, στοχεύοντας ορισμένα σημεία νότια της πόλης Χαλέπι»

Οι συγκρούσεις και οι τζιχαντιστικές επιθέσεις έχουν μειωθεί τα τελευταία χρόνια και πραγματοποιούνται κυρίως στο ανατολικό τμήμα της χώρας.

Η σύγκρουση στη Συρία έχει προκαλέσει από το 2011 περισσότερους από μισό εκατομμύριο νεκρούς.

Ισραηλινή αεροπορική επίθεση στο Χαλέπι

Εν τω μεταξύ, ο πόλεμος μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας έχει φέρει πιο κοντά τον κίνδυνο μιας περιφερειακής σύγκρουσης στην περιοχή.

Το Σάββατο, τα ισραηλινά αεροσκάφη έβαλαν στο στόχαστρο περιοχές στη βορειοδυτική πόλη της Συρίας, Χαλέπι, σύμφωνα με το συριακό υπουργείο Άμυνας.

«Το Ισραήλ πραγματοποίησε αεροπορική επίθεση από την κατεύθυνση της Μεσογείου, δυτικά της Λατάκειας, στοχεύοντας ορισμένα σημεία νότια της πόλης Χαλέπι», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Στην Ιερουσαλήμ, εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού αρνήθηκε να σχολιάσει.

Μια οργάνωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα, που πρόσκειται στη συριακή αντιπολίτευση, ανέφερε ότι τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν σε αεροπορική επιδρομή, που αποδίδεται στο Ισραήλ, στο Χαλέπι.

Ωστόσο, η συριακή αντιπολίτευση υποστηρίζει ότι η αεροπορική επιδρομή είχε στόχο το στρατιωτικό αεροδρόμιο.

Πηγή: in.gr

#TAGS
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα