Τουρκία: Πύρινη κόλαση για δεύτερη νύχτα το Κορδελιό – Καήκαν σπίτια στη Σμύρνη

Τουλάχιστον 3.500 άνθρωποι απομακρύνθηκαν προληπτικά λόγω των δασικών πυρκαγιών.

Parallaxi
τουρκία-πύρινη-κόλαση-για-δεύτερη-νύχ-1202838
Parallaxi

Σε κλοιό φωτιάς βρίσκεται το Κορδελιό της Σμύρνης στην Τουρκία με την πύρινη λαίλαπα που καίει την περιοχή από χθες το μεσημέρι να έχει φτάσει μέχρι τα περίχωρα της πόλης, προμηνύοντας δύσκολη νύχτα. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί βόρειοι άνεμοι και οι φλόγες έχουν κοκκινήσει τον ουρανό της Σμύρνης, ενώ η ατμόσφαιρα είναι αποπνιχτική εξαιτίας του καπνού.

Στο Κορδελιό απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους οι κάτοικοι σε δύο συνοικίες, ενώ από την αντίθετη πλευρά του ορεινού όγκου, προς την πλευρά του Αϊδινίου, εκκενώθηκε άλλο ένα χωριό. Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι 78 άνθρωποι χρειάστηκε να νοσηλευτούν από τις πυρκαγιές στη Σμύρνη, από τα οποία αυτή τη στιγμή μόνο τα 29 παραμένουν σε νοσοκομεία.

Τουλάχιστον 900 πολίτες έχουν απομακρυνθεί από τις οικίες τους. Οι περισσότεροι από τις επαρχίες Μπαϊρακλί και Σανκακλί..

Η Προεδρία Διαχείρισης Καταστροφών και Έκτακτης Ανάγκης (AFAD) ανέφερε ότι 3.583 άνθρωποι απομακρύνθηκαν προληπτικά λόγω των δασικών πυρκαγιών στη Σμύρνη, το Αϊδίνιο, το Μπολού, τη Μούγλα και τη Μανίσα.

Σε υπηρεσία βρίσκονται 90 αεροσκάφη,4.717 προσωπικό και 1.218 οχήματα. Προληπτικά, μεταφέρθηκαν σε ασφαλείς περιοχές συνολικά 3.583 πολίτες.

Στην επαρχία της Σμύρνης

Απεστάλησαν 2.489 άτομα προσωπικό, 258 οχήματα και 604 μηχανήματα εργασίας. Λόγω της πυρκαγιάς κοντά σε κατοικημένες περιοχές, 900 πολίτες σε 8 διαφορετικούς οικισμούς απομακρύνθηκαν προληπτικά.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα