Διεθνή

Βερολίνο: Είπαν «όχι» σε αυτοκινητόδρομο με ένα υπαίθριο πάρτι

Μια διαφορετική διαμαρτυρία στη γερμανική πρωτεύουσα.

Parallaxi
βερολίνο-είπαν-όχι-σε-αυτοκινητόδρ-1051863
Parallaxi

Ένα σωρό διαμαρτυρίες γίνονται ανά τον κόσμο για διάφορα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες. Στο Βερολίνο, όμως, μία συγκεκριμένη διαμαρτυρία που πραγματοποιήθηκε χθες ξεχώρισε τόσο για τον τρόπο με τον οποίο στήθηκε όσο και για το λόγο. 

Όπως έγινε γνωστό, οι Βερολινέζοι έκλεισαν χθες κεντρικό δρόμο και έκαναν στο σημείο υπαίθριο πάρτι. Χιλιάδες ακτιβιστές και όχι μόνο έδωσαν “το παρών” προκειμένου να δείξουν ότι εναντιώνονται στην επέκταση αυτοκινητόδρομου στο ανατολικό Βερολίνο.

Τα κλαμπ της περιοχής έκλεισαν με νόμιμη άδεια μία ευθεία μήκους ενός χιλιομέτρου σε κεντρικό δρόμο, στη γειτονιά Friedrichshain και τη μετέτρεψαν σε ένα μεγάλο πάρτι.

Για το έργο του αυτοκινητόδρομου χρειάζεται να κατεδαφιστούν περίπου 20 κλαμπ και πολιτιστικοί χώροι, αλλά και κατοικίες.

«Θα ήταν ένας απόλυτος εφιάλτης. Με στεναχωρεί και με θυμώνει τόσο πολύ», λέει η Σελίνα, που διασκεδάζει συχνά στα κλαμπ της περιοχής.

«Θα χαθούν τόσα πολλά από την κουλτούρα του Βερολίνου. Δεν είναι απαραίτητο να υπάρχει ένας αυτοκινητόδρομος στο κέντρο της πόλης. Έχουμε τόσο καλά μέσα μαζικής μεταφοράς», προσθέτει.

Το γεγονός έγινε όχι μόνο προς στήριξη των κλαμπ, αλλά και για περιβαλλοντικούς λόγους.

Οι ακτιβιστές κάνουν λόγο για μελέτες που δείχνουν ότι περισσότεροι δρόμοι οδηγούν σε περισσότερα αυτοκίνητα.

Η επέκταση μήκους πέντε χιλιομέτρων θα κοστίσει 1 δισεκατομμύριο ευρώ.

Με πληροφορίες από BBC

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα