Βίντεο: Γκάφα του προέδρου της Αϊτής στη ΓΣ του ΟΗΕ – Ήπιε νερό από την… κανάτα

Viral το βίντεο με τον μεταβατικό πρόεδρο της Αϊτής

Parallaxi
βίντεο-γκάφα-του-προέδρου-της-αϊτής-στ-1220386
Parallaxi

Στην ιστορία των Γενικών Συνελεύσεων του ΟΗΕ και μάλιστα με πελώρια γράμματα, θα γραφτεί μία επική γκάφα, στην οποία υπέπεσε ο μεταβατικός πρόεδρος της Αϊτής την ώρα που βρισκόταν στο βήμα.

Συγκεκριμένα, ο Εντγκαρ Λεμπλάν Χιλς αντί να πιει νερό από το ποτήρι που έχουν στη διάθεσή τους οι ομιλητές που βρίσκονται στο βήμα, ήπιε νερό από την… κανάτα.

Μάλιστα, αυτό είχε ως αποτέλεσμα, το νερό να πέσει στο κοστούμι του και ο ίδιος να σκουπίσει το στόμα του κακήν κακώς.

Και φυσικά, το βίντεο κάνει ήδη τον γύρο των ΜΜΕ όλου του πλανήτη.

Το περιστατικό σημειώθηκε την ώρα που ο πρόεδρος της Αϊτής ήθελε να αναφερθεί στους ψευδείς ισχυρισμούς του Ντόναλντ Τραμπ ότι οι μετανάστες από την Αϊτή τρώνε οικόσιτα ζώα στο Σπρίνγκφιλντ του Οχάιο, θέση που κόστισε σημαντικά στον υποψήφιο πρόεδρο των ΗΠΑ κατά το ντιμπέιτ που είχε με την Κάμαλα Χάρις.

«Θα ήθελα να απευθύνω τον αδελφικό μου χαιρετισμό στους φίλους της Αϊτής που έχουν δείξει την αλληλεγγύη τους στους μετανάστες από τη χώρα μου και ειδικά σε όσους ζουν στο Σπρίνγκφιλντ του Οχάιο» είπε σε κάποιο σημείο της ομιλίας του ο Φιλς.

Ο ίδιος είχε εκφράσει την αγωνία του για τους Αϊτινούς στις ΗΠΑ και σε όλο τον κόσμο και την προκατάληψη που αντιμετωπίζουν μετά τα fake news του Τραμπ.

Το περιστατικό έγινε viral στα social media.

“Δεν έχουν φλιτζάνια στην Αϊτή;“, έγραψε ένας χρήστης του διαδικτύου, ενώ ένας άλλος σχολίασε: “Ποτέ στη ζωή μου δεν έχω δει κάποιον να προσπαθεί να πιει απευθείας από μια ψηλή κανάτα με νερό… μέχρι τώρα“. “Μπορείτε να δώσετε σε αυτόν τον άνθρωπο μια πετσέτα; Μόλις έπλυνε το πρόσωπό του“, πρόσθεσε ένας άλλος.

Δεν ήταν λίγοι όμως και εκείνοι που τον υπερασπίστηκαν, λέγοντας πως θα ήταν αρκετά άβολο για εκείνον, ενώ ένας χρήστης έγραψε πως και εκείνος πίνει καθημερινά νερό από μία κανάτα λίτρου. Άλλος πάλι, θεώρησε πως δεν βρήκε στο πόντιουμ ποτήρι με αποτέλεσμα να μπερδευτεί.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα