Βίντεο: Οι τελευταίες εικόνες 8 ορειβατών στα Ιμαλάια λίγο πριν τα ίχνη τους χαθούν για πάντα

Προσπαθούσαν να ανέβουν σε μια κορυφογραμμή

Parallaxi
βίντεο-οι-τελευταίες-εικόνες-8-ορειβατ-464281
Parallaxi

Την προσπάθεια μιας ομάδας ορειβατών να αναρριχηθούν σε μια δυσπρόσιτη περιοχή των Ιμαλαιων λίγο πριν χαθούν τα ίχνη τους απεικονίζει βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από την Ινδο-Θιβετιανή Συνοριοφυλακή (ITBP).

Σύμφωνα με πληροφορίες αλλά και το video διάρκειας 154 δευτερολέπτων η διεθνής ομάδα αποτελούμενη από συνολικά οκτώ ορειβάτες, τέσσερις Βρετανούς, δύο Αμερικανούς, έναν Αυστραλό και τον Ινδό οδηγός τους προσπαθεί να πλησιάσει την κορυφή κάνοντας συγχρονισμένα βήματα την ώρα που στην περιοχή επικρατούν καλές καιρικές συνθήκες.

Ο τελευταίος στη σειρά που έχει ενσωματωμένη την κάμερα στο κράνος του στρέφει το κεφάλι δεξιά και αριστερά προκειμένου να αποτυπώσει το τοπίο, ενώ η πορεία πραγματοποιείται σε μια στενή και άκρως επικίνδυνη κορυφογραμμή!

«Ξαφνικά αντιληφθήκαμε έναν δυνατό ήχο. Το βίντεο μαύρισε και σταμάτησε» είπε ο Βιβέκ Κουμάρ Παντέι, εκπρόσωπος της Ινδο-Θιβετιανής Συνοριοφυλακής (ITBP). «Το χιόνι πρέπει να υποχώρησε λόγω του βάρους, προκαλώντας χιονοστιβάδα» είπε στο AFP.

Η κάμερα βρέθηκε θαμμένη στο χιόνι, κατά τη διάρκεια των αναζητήσεων και τις στιγμές που τα σωστικά συνεργεία εντόπιζαν επτά πτώματα. Ο όγδοος ορειβάτης, ένας από τους δυο Βρετανούς και επικεφαλής της ομάδας ακόμα αγνοείται.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα