Διεθνή

Vivid Sydney: Εντυπωσιάζουν οι φωτισμοί τοπόσημων της πόλης στο φετινό φεστιβάλ

Το φεστιβάλ ολοκληρώνεται στις 17 Ιουνίου

Parallaxi
vivid-sydney-εντυπωσιάζουν-οι-φωτισμοί-τοπόσημ-1015056
Parallaxi

Επεκτείνοντας περαιτέρω τα όρια της τεχνολογίας προβολών, η Technical Direction Company (TDC) «ζωντανεύει» την πόλη της Αυστραλίας στο φετινό φεστιβάλ Vivid Sydney με μια σειρά σαγηνευτικών εγκαταστάσεων φωτός.

Πιο συγκεκριμένα, μεταμόρφωσε τις στατικές προσόψεις περισσότερων από 20 τοπόσημων της πόλης σε δυναμικά έργα τέχνης. Στην εγκατάσταση «Lighting of the Sails: Life Enlivened», προβολείς λέιζερ φωτίζουν την εμβληματική Όπερα του Σίντνεϊ με τη συνεργατική δουλειά των Dr. John Olsen και Curiious.

Το θέμα του φετινού, 13ου ετήσιου φεστιβάλ είναι «Naturally», ένας ύμνος στην ομορφιά και ποικιλία του φυσικού κόσμου μας: εγκαταστάσεις φωτός από αναγνωρισμένους καλλιτέχνες, συναυλίες μουσικής, συζητήσεις.

Για την περίσταση, η TDC χρησιμοποίησε 150 προβολείς λέιζερ τελευταίας τεχνολογίας, αριθμό που συνιστά νέο ρεκόρ. Κάθε βράδυ, δίνουν συνολικά ένα δισεκατομμύριο πίξελ, διπλάσια από αυτό που είχε επιτευχθεί στο φεστιβάλ του 2022. Επιπλέον, η εταιρεία πέτυχε αύξηση 25% της επιφάνειας που καλύπτουν οι προβολείς, ενώ καταναλώνουν 150 κιλοβατώρες ανά κτίσμα, λιγότερες από ότι πέρυσι, μειώνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο τις εκπομπές άνθρακα.

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα