Διεθνή

Βουλγαρία: Δήμαρχος κατηγορείται για υπεξαίρεση 169.000€ από κονδύλια τις Ε.Ε

"Δεν είναι μεγάλη υπόθεση, με συνέλαβαν, με κατηγόρησαν, αυτό είναι. Κοιμάμαι ήσυχος", υποστηρίζει ο ίδιος

Parallaxi
βουλγαρία-δήμαρχος-κατηγορείται-για-1016783
Parallaxi

Ο Ντιμιτρόφ κατηγορείται από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για υπεξαίρεση 169.000 ευρώ, αλλά δηλώνει ήρεμος και αισιόδοξος. “Δεν είναι μεγάλη υπόθεση, με συνέλαβαν, με κατηγόρησαν, αυτό είναι. Κοιμάμαι ήσυχος”, δήλωσε.

Ο Βούλγαρος δήμαρχος που κρατήθηκε ως ύποπτος για υπεξαίρεση κονδυλίων της ΕΕ αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση την Πέμπτη. Ο Βαλεντίν Ντιμιτρόφ διοικεί τη μικρή πόλη του Στρατηγού Toshevo , κοντά στην ακτή της Μαύρης Θάλασσας, και οι υποστηρικτές του συγκεντρώθηκαν έξω από το αστυνομικό τμήμα.

Ο Ντιμιτρόφ κατηγορείται από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για υπεξαίρεση 169.000 ευρώ , αλλά λέει ότι είναι ήρεμος και πρόθυμος να περιμένει την έκβαση της υπόθεσης:

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, υπάρχουν στοιχεία για ψευδείς πληροφορίες σχετικά με ένα έργο για την αύξηση της ενεργειακής απόδοσης σε κτίρια κατοικιών μεταξύ 2017 και 2019.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Ντιμιτρόφ είπε στα ΜΜΕ: «Εκφράζουμε τη διαφωνία μας και θα παρουσιάσουμε στοιχεία όταν έρθει η ώρα».

Ο Ντιμιτρόφ υποστηρίζεται από το Βουλγαρικό Σοσιαλιστικό Κόμμα και με τις τοπικές εκλογές που έχουν προγραμματιστεί για τον προσεχή Οκτώβριο, ορισμένοι υποστηρικτές πιστεύουν ότι η διαδικασία έχει πολιτικά κίνητρα.

Πηγή: ΕΡΤ  Μετάφραση: Αθανάσιος Ρούντος

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα