Διεθνή

Βραζιλία: Η στιγμή που καταρρέει γέφυρα από τις φονικές πλημμύρες – Τουλάχιστον 39 νεκροί

Οι σφοδρές βροχοπτώσεις έχουν προκαλέσει τεράστιες πλημμύρες στην πολιτεία Ρίο Γκράντε ντο Σουλ της Βραζιλίας – τις χειρότερες εδώ και 80 χρόνια

Parallaxi
βραζιλία-η-στιγμή-που-καταρρέει-γέφυρ-1155775
Parallaxi

Ένα τρομακτικό βίντεο καταγράφει τη στιγμή που ένας άνδρας στη νότια Βραζιλία αποφεύγει την τελευταία στιγμή την πτώση σε ποτάμι κατά την κατάρρευση μιας γέφυρας.

Η γέφυρα δεν άντεξε στις επιπτώσεις της σφοδρής κακοκαιρίας που πλήττει τα τελευταία 24ωρα τη νότια Βραζιλία και κατέρρευσε στον αυτοκινητόδρομο RSC-287, στη Σάντα Μαρία, κοντά στην περιοχή Arroio Grande.

Οι σφοδρές βροχοπτώσεις έχουν προκαλέσει τεράστιες πλημμύρες στην πολιτεία Ρίο Γκράντε ντο Σουλ της Βραζιλίας – τις χειρότερες εδώ και 80 χρόνια, σύμφωνα με τις Αρχές –. Η στάθμη των υδάτων σε κάποιες πόλεις ξεπέρασε τα επίπεδα των ιστορικών πλημμυρών του 1941 και έφθασε στο υψηλότερο επίπεδο αφότου τηρούνται τα σχετικά αρχεία εδώ και ενάμιση αιώνα, σύμφωνα με τη Γεωλογική Υπηρεσία της Βραζιλίας.

39 νεκροί και 68 αγνοούμενοι από τις φονικές πλημμύρες στη Βραζιλία

Τουλάχιστον 39 άνθρωποι έχασαν τις ζωές τους και άλλοι 68 εξακολουθούν να αγνοούνται, ενώ δεκάδες χιλιάδες κάτοικοι εγκατέλειψαν τις εστίες τους. Η κακοκαιρία στη νότια Βραζιλία έχει προκαλέσει σε κάποιες περιοχές διακοπές στην ηλεκτροδότηση και την υδροδότηση.

Την Μεγάλη Πέμπτη κατέρρευσε υδροηλεκτρικό φράγμα μεταξύ της κοινότητας Cotipora και της πόλης Bento Goncalves με αποτέλεσμα ένα τσουνάμι ύψους δύο μέτρων να σαρώσει παρακείμενες κωμοπόλεις.

Την ακραία κακοκαιρία στη Βραζιλία έχει προκαλέσει ένας σπάνιος συνδυασμός υψηλότερων του μέσου όρου θερμοκρασιών, υψηλών ποσοστών υγρασίας και ισχυρών ανέμων. Πρόκειται για την τέταρτη φυσική καταστροφή που πλήττει σε διάστημα ενός χρόνου τη χώρα μετά τις πλημμύρες του Ιουλίου, του Σεπτεμβρίου και του Νοεμβρίου, που προκάλεσαν τον θάνατο συνολικά 75 ανθρώπων.

Πηγή: iefimerida.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα