Διεθνή

Βρετανία: Φήμες για παραίτηση του βασιλιά Καρόλου για να δώσει τον θρόνο στον πρίγκιπα Ουίλιαμ

Ο Βρετανός μονάρχης φέρεται να δείχνει διάθεση να ακολουθήσει την στάση της βασίλισσας Μαργαρίτας της Δανίας

Parallaxi
βρετανία-φήμες-για-παραίτηση-του-βασι-1088335
Parallaxi

Ο βασιλιάς Κάρολος Γ’ βρίσκεται σε στάδιο ανάρρωσης από την πρόσφατη εγχείρησή του, και σύμφωνα με τον Paul Burrell, πρώην μπάτλερ της πριγκίπισσας Νταϊάνα, είναι πιθανό να παραιτηθεί από τον θρόνο του για να πάρει τη θέση του ο πρίγκιπας Ουίλιαμ μέσα στην επόμενη δεκαετία.

Σύμφωνα με το Hello, ο Paul, ο οποίος υπηρέτησε την Νταϊάνα από το 1987 μέχρι τον τραγικό θάνατό της το 1997, άφησε υπονοούμενα ότι ο Κάρολος, στα 75 του χρόνια, ίσως σχεδιάζει να παραιτηθεί από τη θέση του μονάρχη, μιμούμενος την βασίλισσα Μαργαρίτας της Δανίας.

Επιπλέον, υπέθεσε ότι ο Κάρολος «κερδίζει χρόνο με ένα 10ετές σχέδιο που θα οδηγήσει τελικά στην παραίτηση του».

Σε αντίθεση με τη βασίλισσα Ελισάβετ Β’, η οποία ήταν αφοσιωμένη στο να υπηρετεί ως μονάρχης για όλη της τη ζωή, ο Κάρολος μπορεί να επιλέξει έναν διαφορετικό δρόμο.

«Η βασίλισσα δεν θα το έκανε ποτέ αυτό, επειδή προέρχεται από μια διαφορετική γενιά, ολόκληρη η ζωή της διαμορφώθηκε γύρω από το να είναι μονάρχης. Αλλά ο βασιλιάς θα ξέρει ακριβώς τι πρέπει να κάνει»

Ο Paul αναφέρθηκε επίσης στη σημασία της ενδεχόμενης ανόδου του πρίγκιπα Ουίλιαμ στο θρόνο, σημειώνοντας ότι η χώρα θα το αγκαλιάσει.

Η συζήτηση για τη βασιλική παραίτηση πυροδοτήθηκε από την ανακοίνωση της βασίλισσας Μαργαρίτας κατά τη διάρκεια της πρωτοχρονιάτικης ομιλίας της το 2023, όπου αποκάλυψε τα σχέδιά της να παραιτηθεί, ανοίγοντας το δρόμο για τον βασιλιά Φρειδερίκο και τη βασίλισσα Μαρία να γίνουν οι νέοι επικεφαλής της μοναρχίας της Δανίας στις 14 Ιανουαρίου.

Στα 83 της χρόνια, η απόφαση της βασίλισσας Μαργαρίτας επηρεάστηκε από τα προβλήματα υγείας της, συμπεριλαμβανομένης της χειρουργικής επέμβασης στην πλάτη.

Ο βασιλιάς Κάρολος, που αντιμετωπίζει επί του παρόντος τα δικά του προβλήματα υγείας, συμπεριλαμβανομένου ενός διογκωμένου προστάτη, φέρεται να κάνει μια σύντομη παύση από τις δημόσιες υποχρεώσεις του.

πηγή ieidiseis

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα