Διεθνή

Βρετανία: Προς συντριβή αντίστοιχη με αυτή του 1997 οδεύουν οι Τόρις

Οι Εργατικοί αναμένεται να αποσπάσουν 385 έδρες στο κοινοβούλιο, ενώ οι Τόρις να διατηρήσουν μόλις 169 έδρες, χάνοντας περισσότερες από όσες είχαν χάσει το 1997.

Parallaxi
βρετανία-προς-συντριβή-αντίστοιχη-με-629047
Parallaxi

Εκλογική συντριβή ανάλογη με εκείνη που είχε υποστεί από το Εργατικό Κόμμα στις εκλογές του 1997 αναμένεται να υποστούν οι Συντηρητικοί στη Βρετανία.

Ενόψει των εκλογών που αναμένονται αργότερα μέσα στο 2024, δημοσκόπηση της Telegraph προέβλεψε ότι οι Εργατικοί αναμένεται να αποσπάσουν 385 έδρες στο κοινοβούλιο, ενώ οι Τόρις να διατηρήσουν μόλις 169 έδρες, χάνοντας περισσότερες από όσες είχαν χάσει το 1997.

Αυτό θα αντιπροσωπεύει μια μετακίνηση της τάξεως του 11,5% προς τους Εργατικούς του Κιρ Στάρμερ, τη μεγαλύτερη υποχώρηση της υποστήριξης κυβερνώντος κόμματος που έχει καταγραφεί από το 1906, αναφέρει η εφημερίδα.

Οι 14.000 ψηφοφόροι που απάντησαν στη δημοσκόπηση της YouGov αντιπροσωπεύουν περίπου επταπλάσιο από τον συνήθη αριθμό ερωτηθέντων σε δημοσκοπήσεις της εταιρείας. Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε για λογαριασμό μιας ομάδας χορηγών των Τόρις, σημειώνει η εφημερίδα.

Πρόσφατες δημοσκοπήσεις έχουν επανειλημμένως καταδείξει ότι οι Τόρις έπονται των Εργατικών. Μια δημοσκόπηση της YouGov τον Νοέμβριο εμφάνισε το κόμμα του Σούνακ να βρίσκεται 19 ποσοστιαίες μονάδες πίσω από τους Εργατικούς.

Ερωτηθείς σχετικά με την τελευταία πρόβλεψη για βαριά εκλογική ήττα, ο υπουργός Άμυνας, Γκραντ Σαπς, απάντησε ότι το κόμμα του έχει σχέδιο για να κερδίσει τους ψηφοφόρους.

«Έχουμε σχέδιο, το επεξεργαζόμαστε. Οι πολίτες θα αρχίσουν να βλέπουν τα οφέλη του. Αυτός είναι ο λόγος που θα περιμένουμε μέχρι τις εκλογές, αντί να βασιζόμαστε στις δημοσκοπήσεις», δήλωσε σήμερα ο Σαπς στο Sky News.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα