Διεθνή

Βρετανικά μαχητικά Typhoon, αναχαίτισαν δύο ρωσικά βομβαρδιστικά βόρεια της Σκωτίας

«Θερμό επεισόδιο» μεταξύ Βρετανίας και Ρωσίας

Parallaxi
βρετανικά-μαχητικά-typhoon-αναχαίτισαν-δύο-1044665
Parallaxi

Μαχητικά Typhoon της βρετανικής Πολεμικής Αεροπορίας αναχαίτισαν σήμερα δύο ρωσικά βομβαρδιστικά αεροσκάφη ναυτικής περιπολίας σε διεθνή εναέριο χώρο βόρεια της Σκωτίας, εντός της βόρειας περιοχής εναέριας αστυνόμευσης του ΝΑΤΟ, ανακοίνωσε το Λονδίνο.

«Πιλότοι απογειώθηκαν με αεροσκάφη Typhoon για να αναχαιτίσουν δύο ρωσικά βομβαρδιστικά μεγάλου βεληνεκούς σήμερα το πρωί, παρακολουθώντας τα καθώς περνούσαν βόρεια από τους Νήσους Σέτλαντ, έτοιμοι να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε πιθανή απειλή στην επικράτεια του Ηνωμένου Βασιλείου», δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Ενόπλων Δυνάμεων Τζέιμς Χίπεϊ.

Η βρετανική κυβέρνηση ανέφερε ότι τα Typhoon αναπτύσσονται τακτικά για τέτοια περιστατικά για την ασφάλεια και την προστασία του βρετανικού εναέριου χώρου.

Βρετανοί πιλότοι ηγήθηκαν επίσης πρόσφατα της αποστολής εναέριας αστυνόμευσης του ΝΑΤΟ στην Εσθονία, όπου πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 50 παρόμοιες αναχαιτίσεις, πρόσθεσε.

Νωρίτερα σήμερα, η Ρωσία τόνισε ότι ρωσικά στρατηγικά βομβαρδιστικά πραγματοποίησαν πτήσεις ρουτίνας πάνω από διεθνή ύδατα στην Αρκτική.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα