Διεθνή

Βρυξέλλες: 2 νεκροί στο κέντρο της πόλης απο πυροβολισμούς

Τραυματισμός ενός ακόμα ανθρώπου - O ένοπλος φώναζε Ο Αλαχ ειναι μεγάλος

Parallaxi
βρυξέλλες-2-νεκροί-στο-κέντρο-της-πόλης-1070573
Parallaxi

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ένοπλος άνοιξε πυρ στο κέντρο της πόλης σκοτώνοντας δύο ανθρώπους και τραυματίζοντας έναν ακόμα.

Ένοπλη επίθεση σημειώθηκε στις 7 το απόγευμα της Δευτέρας τοπική ώρα στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ένοπλος άνοιξε πυρ στο κέντρο της πόλης σκοτώνοντας δύο ανθρώπους και τραυματίζοντας έναν ακόμα.

Ο ένοπλος φέρεται να φώναξε «Αλλάχου Ακμπαρ» («Ο Αλλάχ είναι μεγάλος») πριν ανοίξει πυρ.

Τα θύματα φαίνεται πως φορούσαν φανέλες της εθνικής Σουηδίας η οποία παίζει απόψε με το Βέλγιο για τα προκριματικά του Euro 2024.

Στο μεταξύ, η εφημερίδα «Sudinfo» γράφει ότι ο δράστης του πυροβολισμού ανάρτησε  βιντεοσκοπημένο μήνυμα στο Facebook, όπου έλεγε ότι είναι μέλος του Ισλαμικού Κράτους και πανηγύριζε ότι έχει δολοφονήσει άπιστους.

Στην εξαιρετικά επιθετική ομιλία του, είπε ότι πυροβόλησε δύο ανθρώπους για να «εκδικηθεί τους μουσουλμάνους και ότι ζούμε και πεθαίνουμε για τη θρησκεία μας».

Στο βίντεο φαίνεται ένας άνδρας με πορτοκαλί μπουφάν να κατεβαίνει από σκούτερ και στη συνέχεια να κυνηγά περαστικούς, πυροβολώντας αδιακρίτως. Αφού αφήνει στο πεζοδρόμιο το σκούτερ, ο δράστης πιάνει το όπλο του και αρχίζει να πυροβολεί, ενώ ο κόσμος τρέχει πανικόβλητος. Στο τέλος, φαίνεται να μπαίνει σε ένα κτίριο και να πυροβολεί ανθρώπους που είχαν τρέξει στο εσωτερικό του. Ένας άνθρωπος φαίνεται να πέφτει στο έδαφος και ο δράστης συνεχίζει να τον πυροβολεί

Η βελγική αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη

Πηγή: skai.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα