Διεθνή

Ξανά στο εδώλιο ο Ναβάλνι – Νέα δικαστική υπόθεση σε βάρος του

Τον κατηγορούν για υποκίνηση σε εξτρεμισμό.

Parallaxi
ξανά-στο-εδώλιο-ο-ναβάλνι-νέα-δικαστι-353220
Parallaxi

Προκαταρκτική ακροαματική διαδικασία θα πραγματοποιηθεί σε δικαστήριο της Μόσχας στις 31 Μαΐου στο πλαίσιο νέας ποινικής υπόθεσης σε βάρος του φυλακισμένου επικριτή του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι για κατηγορίες που περιλαμβάνουν υποκίνηση σε εξτρεμισμό, σύμφωνα με επίσημα έγγραφα που αναρτήθηκαν στο Διαδίκτυο.

Ο Ναβάλνι, που έγινε γνωστός για τη σάτιρά του σε βάρος της ελίτ του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και τις καταγγελίες του περί εκτεταμένης διαφθοράς, δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι σε βάρος του έχει ανοίξει μια «παράλογη» υπόθεση τρομοκρατίας που μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα να καταδικαστεί σε ακόμα 30 χρόνια κάθειρξης.

Ο Ναβάλνι ήδη εκτίει συνολικές ποινές ενδεκάμισι ετών για εξαπάτηση και ασέβεια προς το δικαστήριο σε αποικία κρατουμένων υψίστης ασφαλείας, κατηγορίες που σύμφωνα με τον ίδιο ήταν κατασκευασμένες με στόχο να τον φιμώσουν. Οι οργανισμοί του και το Ίδρυμά του Κατά της Διαφθοράς έχουν τεθεί εκτός νόμου στη Ρωσία ως «εξτρεμιστικοί».

Σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα, οι κατηγορίες σε βάρος του Ναβάλνι σχετίζονται με έξι διαφορετικά άρθρα του ρωσικού ποινικού κώδικα, συμπεριλαμβανομένων αυτών για «αποκατάσταση του ναζισμού», «οργάνωση εξτρεμιστικής κοινότητας», και «δημόσιες εκκλήσεις για τη διάπραξη εξτρεμιστικών ενεργειών» καθώς και την υποκίνηση προς τους πολίτες να παραβιάζουν τον νόμο.

Τον περασμένο μήνα, ερευνητές συνέδεσαν επίσημα υποστηρικτές του Ναβάλνι με τη δολοφονία του Βλάντλεν Τατάρσκι, γνωστού μπλόγκερ ειδικού σε στρατιωτικά θέματα και υποστηρικτή της στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας στην Ουκρανία που σκοτώθηκε σε έκρηξη βόμβας στην Αγία Πετρούπολη. Οι σύμμαχοι του Ναβάλνι αρνούνται την όποια σχέση με τη δολοφονία του.

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα