Διεθνή

Ζακ Ντουαγιόν: Τρεις ηθοποιοί καταγγέλλουν τον Γάλλο σκηνοθέτη για σεξουαλική κακοποίηση

Αναλυτικά οι καταγγελίες από τις Τζουντίθ Γκοντρές, Άννα Μουγκλαλίς και Ισίλντ Λε Μπεσκό - Τι υποστηρίζει ο ίδιος

Parallaxi
ζακ-ντουαγιόν-τρεις-ηθοποιοί-καταγγέ-1117814
Parallaxi

Αντιμέτωπος με καταγγελίες σεξουαλικής κακοποίησης και βιασμών από Γαλλίδες ηθοποιός βρίσκεται τα τελευταία 24ωρο ο διάσημος σκηνοθέτης Ζακ Ντουαγιόν.

Η ηθοποιός Τζουντίθ Γκοντρές κατηγόρησε την Πέμπτη τον Ντουαγιόν ότι την κακοποίησε σεξουαλικά όταν εκείνη ήταν 15 ετών, η δεύτερη τέτοια κατηγορία που εξαπέλυσε μετά τον ισχυρισμό ότι ένας άλλος σκηνοθέτης, ο Μπενουά Ζακό, τη βίασε ενώ ήταν ανήλικη.

Η καταγγελία της Γκοντρές κατά του σκηνοθέτη

Η ηλικίας 51 ετών σήμερα ηθοποιός και συγγραφέας, υποστήριξε ότι ο 79χρονος σήμερα Ντουαγιόν την εκμεταλλεύτηκε σεξουαλικά στα γυρίσματα μιας από τις ταινίες του, όταν εκείνη ήταν 15 ετών και εκείνος κατά 29 χρόνια μεγαλύτερός της. Στην ταινία “La fille de 15 ans” του 1989 η Γκοντρές υποδυόταν μια έφηβη, την οποία ερωτεύτηκε ο πατέρας του φίλου της.

Σύμφωνα με όσα υποστήριξε στο ραδιοφωνικό σταθμό France Inter η Γκοντρές, ο σκηνοθέτης είχε προσλάβει έναν ηθοποιό για να ενσαρκώσει τον πατέρα, αλλά μόλις άρχισαν τα γυρίσματα «τον απέλυσε και πήρε τη θέση του. Ξαφνικά αποφάσισε ότι θα πρέπει να περιληφθεί μια ερωτική σκηνή στην ταινία, μια σκηνή σεξουαλικής συνεύρεσης των δυο μας. Και κάναμε 45 πρόβες. Βγάζω το νυχτικό μου, είμαι γυμνόστηθη, με χαϊδεύει και μου δίνει γαλλικό φιλί».

Ερωτηθείσα αν την κακοποίησε ο σκηνοθέτης, η Γκοντρές απάντησε καταφατικά.

Η Γαλλίδα ηθοποιός Τζουντίθ Γκοντρές

Παρούσα στα γυρίσματα η Τζέιν Μπίρκιν

Ο Ντουαγιόν είχε την περίοδο εκείνη σχέση με την Βρετανίδα ηθοποιό και τραγουδίστρια Τζέιν Μπίρκιν, μετά τον χωρισμό της τελευταίας από τον τραγουδιστή Σερζ Γκενσμπούρ. Η Μπίρκιν παρίστατο στα γυρίσματα ως βοηθός.

«Αυτό που συνέβη στο σπίτι της Τζέιν, στο γραφείο του Ντουαγιόν, δεν το είδε κανείς και δεν το είπα σε κανέναν», υποστήριξε η Γκοντρές. «Αλλά ήταν απίστευτο να ξανασυμβεί στα γυρίσματα», πρόσθεσε αναφερόμενη στην ερωτική σκηνή με τον σκηνοθέτη και το γεγονός ότι ουδείς ενήλικας πήρε το μέρος της.

«Η Τζέιν ήταν εκεί, πίσω από το μόνιτορ και ήταν μια εξαιρετική οδυνηρή κατάσταση για εκείνη», πρόσθεσε.

Ο Jacques Doillon και η Jane Birkin σε ένα πάρτι τη δεκαετία του '80

Η Μπίρκιν είχε αναφέρει το περιστατικό στα απομνημονεύματά της με τίτλο “Post-Scriptum” («Υστερόγραφο») το 2019. ««Φίλησε 20 συνεχόμενες φορές την Τζουντίθ Γκοντρές και με ρώτησε ποια λήψη ήταν η καλύτερη. Πραγματική αγωνία», έγραψε.

Η δικηγόρος της Γκοντρές, Laure Heinich, επιβεβαίωσε σε γαλλικά ΜΜΕ ότι οι κατηγορίες της ηθοποιού κατά του σκηνοθέτη περιλήφθηκαν στην αγωγή της κατά του Ζακό, που ώθησε τους Γάλλους εισαγγελείς να ξεκινήσουν έρευνα για τις καταγγελίες.

Οι καταγγελίες της Άννα Μουγκλαλίς και της Ισίλντ Λε Μπεσκό

Λίγες ώρες μετά τη συνέντευξη της Γκοντρές στο France Inter η εφημερίδα Le Monde δημοσίευσε άρθρο, στο οποίο διατύπωσαν ανάλογες κατηγορίες κατά του Ντουαγιόν για σεξουαλικά ανάρμοστη συμπεριφορά και άλλες δύο ηθοποιοί, η ελληνικής καταγωγής Άννα Μουγκλαλίς και η Ισίλντ Λε Μπεσκό.

H Γαλλίδα ηθοποιός με τις ελληνικές ρίζες, Άννα Μουγκλαλίς

Η Μουγκλαλίς εξιστόρησε πώς ο σκηνοθέτης είχε προσπαθήσει να συνευρεθεί μαζί της σεξουαλικά μετά από ένα δείπνο το καλοκαίρι του 2011 στο σπίτι της. «Συνέβη στον διάδρομο, ανάμεσα στην κρεβατοκάμαρα της κόρης μου και τη δικιά μου, κι ενώ πήγα να ξαπλώσω δίπλα στον [τότε σύντροφο] Σαμουέλ [Μπενσετρί] που είχε πάει για ύπνο νωρίτερα. Με φίλησε με το ζόρι και τον απώθησα. Είναι απίστευτο να επιχειρεί κανείς κάτι τέτοιο, υπό αυτές τις συνθήκες», είπε στη Le Monde.

Από την πλευρά της η Λε Μπεσκό κατηγόρησε τον σκηνοθέτη για σεξουαλικό εκβιασμό. Όπως είπε, ο Ντουαγιόν δεν της έδωσε τον ρόλο που της είχε υποσχεθεί για την ταινία του “Carrément à l’Ouest” του 2001, αφού εκείνη αρνήθηκε να κοιμηθεί μαζί του.

Η ηθοποιός Isild Le Besco

«Με απομάκρυνε από το πρότζεκτ και έδωσε τον ρόλο στην κόρη του [Λου Ντουαγιόν]. Οι αναμνήσεις μου είναι θολές. Ήταν κάτι αμυδρό, δεν ειπώθηκε κάτι. Αμέσως μετά την άρνησή μου, μου είπε ότι θα έδινε το ρόλο στη Λου».

Τι απαντά ο Ντουαγιόν

O σκηνοθέτης που βρέθηκε στη δίνη των καταγγελιών #MeToo έκανε λόγο για «ψέματα» και «ψευδείς κατηγορίες», ενώ σε δήλωσή του που εστάλη στο Γαλλικό Πρακτορείο, ανέφερε ότι είναι στη διάθεση της γαλλικής Δικαιοσύνης.

«Είναι θαρραλέο, αξιέπαινο και αναγκαίο ότι η Τζουντίθ Γκοντρές και άλλες γυναίκες μέσω αυτής έχουν το θάρρος να καταγγείλουν ένα σύστημα, μια εποχή, μια κοινωνία. Αλλά το δίκαιο της υπόθεσης δεν επιτρέπει αυθαίρετες καταγγελίες, ψευδείς κατηγορίες και ψέματα», είπε ο Ντουαγιόν.

«Παρακολουθώ με προσοχή αυτή την αναταραχή, για να μην πω αυτήν την επανάσταση, που ξεκίνησε και προωθείται από γυναίκες, οι φωνές των οποίων απελευθερώνονται εδώ και αρκετά χρόνια», τόνισε ο σκηνοθέτης. «Ωστόσο, δεν έχω διαπράξει ποτέ τις πράξεις για τις οποίες κατηγορήθηκα και θα παράσχω στα δικαστήρια, αφού η υπόθεση βρίσκεται τώρα ενώπιόν τους, όλα τα πραγματικά στοιχεία που έχω στη διάθεσή μου για να αποδείξω την αθωότητά μου», πρόσθεσε.

Πηγή: iefimerida.gr

#TAGS
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα