Διεθνή

Ζευγάρι Ρώσων έχτισε αντίγραφο της πυραμίδας της Γκίζας

Το ζευγάρι πιστεύει ότι η πυραμίδα προστατεύει από το κακό και έχει θεραπευτικές ιδιότητες.

Parallaxi
ζευγάρι-ρώσων-έχτισε-αντίγραφο-της-πυ-621726
Parallaxi
Στιγμιότυπο youtube

Ένα ζευγάρι από την Ιστίνκα, ένα χωριό 12 χιλιόμετρα έξω από την Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας, έχει χτίσει ένα τσιμεντένιο αντίγραφο της μεγάλης πυραμίδας της Γκίζας στην πίσω αυλή τους. Με 9 μέτρα ύψος, 9 μέτρα βάθος, και αποτελούμενη από 400 τόνους τσιμεντόλιθο, η πυραμίδα της Ιστίνκα είναι 19 φορές μικρότερη από την κατασκευή πρότυπο, την μεγάλη πυραμίδα της Γκίζας, στην Αίγυπτο.

Σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες της, Andrey Vakhrushev και τη γυναίκα του Victoria, παρά το διαφορετικό μέγεθος, τα δύο κτίσματα είναι αρκετά όμοια. Το ζευγάρι υποστηρίζει ότι η προσοχή στις λεπτομέρειες ήταν πολύ σημαντική για το εγχείρημα, προσθέτοντας πως ξόδεψαν χρόνια μελετώντας την πυραμίδα του Χέοπα και την επισκέφθηκαν πολλές φορές για να το πετύχουν.

«Πάσχισα πολύ για να πετύχω τα ακριβή μεγέθη, την ακρίβεια εκατοστού, το σωστό επίπεδο, χωρίς ούτε ένα περιθώριο ενός ή δύο εκατοστών, την τελειότητα και τίποτα λιγότερο», είπε ο Andrey. «Φυσικά οι λίθοι που χρησιμοποιήθηκαν είναι διαφορετικοί, αλλά παραμένει μια μονολιθική κατασκευή. Κάναμε προσεκτικούς υπολογισμούς όσον αφορά την τοιχοποιία, καθιστώντας την όσο πιο κοντά στο πρωτότυπο όσο ήταν δυνατό».

Μετά την μέτρηση του ακριβούς μεγέθους της πυραμίδας, ο Andrey και η Victoria πέρασαν έναν μήνα ψάχνοντας για εργάτες που ήταν πρόθυμοι να την χτίσουν σύμφωνα με τις προδιαγραφές τους. Πολλοί αρνήθηκαν κατηγορηματικά, αλλά τελικά βρήκαν έναν εργολάβο που πίστεψε στο εγχείρημα. Δεν είναι ξεκάθαρο πόσο διήρκεσε η κατασκευή, ωστόσο η πυραμίδα ξεκίνησε να γίνεται πρωτοσέλιδο στη Ρωσία τον Μάρτιο.

Το Euronews, περιέγραψε την πυραμίδα της Ιστίνκα ως μία ασυνήθιστη διακόσμηση ενός εκκεντρικού ζευγαριού, αλλά τα ρωσικά μέσα έχουν άλλη άποψη. Απ’ ότι φαίνεται το ζευγάρι ισχυρίστηκε ότι η πυραμίδα τους προστατεύει από το κακό και τους θεραπεύει.

Το Nevsky News, αναφέρει ότι ο Andrey Vakhrushev δήλωσε πως όλοι οι εργάτες που υπέστησαν τραυματισμούς κατά τη διάρκεια της κατασκευής, θεραπεύτηκαν από την πυραμίδα και κανένα από τα μέλη της κατασκευαστικής ομάδας δεν αρρώστησε. Σε μια συζήτηση με απεσταλμένο του Nevsky News, ο Vakhrushev είπε ότι αυτός και η γυναίκα του ξεκίνησαν να χτίζουν την πυραμίδα για να σώσουν τη γη. Σύμφωνα με το Metro News, η Victoria είπε πως η πυραμίδα μπορεί να ενισχύσει την ανοσία και προστατεύει από την μετάδοση του κοροναϊού.

Όποιοι επιθυμούν να ωφεληθούν από τις θεραπευτικές και προστατευτικές ιδιότητες της πυραμίδας μπορούν να κάνουν κράτηση για να διαλογιστούν και να λάβουν την ενέργεια της. Το εισιτήριο κοστίζει 3,500 ($50) και 10,000 ($140) ρούβλια η διαμονή.

Είτε πιστεύετε στις ιδιότητες του αντιγράφου της πυραμίδας της Γκίζας είτε όχι, αν δεν έχετε την οικονομική δυνατότητα να ταξιδέψετε στην Αίγυπτο για να δείτε την πρωτότυπη, μπορείτε να θεωρήσετε την Ιστίνκα ως εναλλακτική λύση.

Πηγή: odditycentral

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα