Διεθνή

«Ζώνη θανάτου» το Αλ Σίφα

Το Ισραήλ λέει ότι βρέθηκε σήραγγα κάτω από το Αλ Σίφα – Διαψεύδει ότι «έκλεισε» συμφωνία για απελευθέρωση ομήρων και κατάπαυση του πυρός

Parallaxi
ζώνη-θανάτου-το-αλ-σίφα-1083684
Parallaxi

Διαψεύδει το Ισραήλ ότι «έκλεισε» η συμφωνία για την απελευθέρωση ομήρων και την κατάπαυση του πυρός.

Αντιπρόσωπος της Χαμάς δήλωσε στην ιορδανική εφημερίδα Αλ Γαντ ότι συμφωνήθηκε να κηρυχθεί εντός της ημέρας κατάπαυση του πυρός η οποία θα έχει διάρκεια από τέσσερις ως πέντε ημέρες.

Την ίδια ώρα “Ζώνη θανάτου” ονομάζει το Αλ Σίφα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, καθώς η ζωή των περίπου 260 ασθενών κρέμεται από μια κλωστή. Το νοσοκομείο είναι χωρίς ρεύμα και εφόδια, με σκουπίδια, χαλάσματα και ιατρικά απόβλητα στα δωμάτια και τους διαδρόμους.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι ανακάλυψε κέντρο διοίκησης της Χαμάς σε βάθος 10 μέτρων κάτω από το Αλ Σίφα.

Δημοσιοποίησε βίντεο που απεικονίζουν ένα φρεάτιο με μία ελικοειδή σκάλα, η οποία οδηγεί σε σήραγγα μήκους δεκάδων μέτρων και στο τέλος της σήραγγας υπάρχει μια θωρακισμένη πόρτα.

Η υπουργός Πληροφοριών του Ισραήλ κάλεσε τη διεθνή κοινότητα, να προωθήσει την εθελούσια μετεγκατάσταση των Παλαιστινίων, εκτός της Λωρίδας της Γάζας, αντί να στείλει χρήματα για την ανοικοδόμηση, του παλαιστινιακού θύλακα.

Ο Ντανιέλ Χαγκάρι, ο εκπρόσωπος των IDF, παρουσίασε στους δημοσιογράφους υλικό από κάμερες κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης που, όπως λέει, είναι από το Αλ Σίφα, στις 7 Οκτωβρίου, όταν η Χαμάς επιτέθηκε στο Ισραήλ.

Ο εκπρόσωπος των IDF είπε ότι ότι δείχνει δύο ομήρους που απήχθησαν από το Ισραήλ, ο ένας εκ των οποίων αιμορραγεί στο χέρι του, να μεταφέρονται στο νοσοκομείο. “Δεν γνωρίζουμε πού βρίσκονται τώρα αυτοί οι όμηροι”, ανέφερε.

Κατά τον Χαγκάρι δείχνει επίσης ένα τζιπ των IDF που αφαιρέθηκε από το Ισραήλ στο νοσοκομείο, καθώς και ένα λευκό pick-up που, όπως είπε, ήταν του τύπου που χρησιμοποιούσαν οι κομάντος της Χαμάς όταν επιτέθηκαν στο Ισραήλ.

“Μέχρι τώρα η αλήθεια είναι ξεκάθαρη – η Χαμάς ασκεί τρομοκρατία από τα νοσοκομεία“, υπογράμμισε.

Ο Mounir el-Boursh, διευθυντής του υπουργείου Υγείας της Γάζας, απέρριψε τον ισχυρισμό του Ισραήλ ότι βρήκε μια σήραγγα της Χαμάς στο νοσοκομείο al-Shifa, χαρακτηρίζοντάς την «καθαρό ψέμα«.

Επίθεση του ισραηλινού στρατού στο Ινδονησιακό νοσοκομείο

Επίθεση στο ινδονησιακό νοσοκομείο στην Γάζα πραγματοποίησε ο ισραηλινός στρατός σκοτώνοντας ασθενείς και ανθρώπους που είχαν αναζητήσει καταφύγιο, μεταδίδει η Haaretz επικαλούμενη παλαιστινιακές πηγές.

Τουλάχιστον 8 άνθρωποι σκοτώθηκαν από αυτή την επίθεση μεταδίδει το Al Jazeera.

Τα ισραηλινά άρματα πλησιάζουν στο νοσοκομείο της Ινδονησίας

Τα ισραηλινά άρματα στενεύουν τον κλοιό γύρω από το ινδονησιακό νοσοκομείο όπου η κύρια αίθουσα χειρουργείων έχει υποστεί ζημιές και δεν είναι πλέον διαθέσιμη για επεμβάσεις όπως μεταδίδει το Al Jazeera.

Πολλοί άνθρωποι, μεταξύ των οποίων γιατροί και ασθενείς, έχουν σκοτωθεί και τραυματιστεί από τις τελευταίες ισραηλινές επιθέσεις που πλήττουν το νοσοκομείο από νωρίς το πρωί.

Οβίδες ισραηλινών αρμάτων μάχης έπληξαν επίσης το κοντινό σχολείο του Κουβέιτ, όπου έχουν καταφύγει εκατοντάδες οικογένειες.

Πηγές: ΕΡΤ / in.gr
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα