Ελλάδα

Διεθνής συγκίνηση για την τραγωδία στα Τέμπη

Μηνύματα αλληλεγγύης από τον τουρκικό λαό, αρχηγούς κρατών και Ευρωπαίους αξιωματούχους

Parallaxi
διεθνής-συγκίνηση-για-την-τραγωδία-στ-979069
Parallaxi

Τεράστιο κύμα αλληλεγγύης με μηνύματα υποστήριξης από Υπουργούς και Προέδρους του Εξωτερικού και αναρτήσεις στο Twitter να εκφράζουν την θλίψη τους για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. 

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια είχε ο Τούρκος ομόλογός του Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε τα συλλυπητήρια του για το δυστύχημα, με τον Έλληνα ομόλογο του να τον ευχαριστεί για την αλληλεγγύη σε αυτή τη δύσκολη στιγμή.

Ανακοίνωση για το πολύνεκρο δυστύχημα μετά από σύγκρουση τρένων στα Τέμπη εξέδωσε το τουρκικό υπουργείο εξωτερικών, εκφράζοντας «συλλυπητήρια» στους συγγενείς των νεκρών, στον ελληνικό λαό και στην κυβέρνηση.

Αναλυτικά:

«Με θλίψη πληροφορηθήκαμε ότι πολλοί άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και τραυματίστηκαν στο σιδηροδρομικό δυστύχημα που σημειώθηκε χθες το βράδυ στη γειτονική μας Ελλάδα.

Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στους οικείους όσων έχασαν τη ζωή τους στο τραγικό αυτό δυστύχημα, τον ελληνικό λαό και την κυβέρνηση και ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες».

Κύμα αλληλεγγύης στο Twitter από την Τουρκία

Εκατοντάδες μηνύματα συμπαράστασης για την εθνική σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη κατακλύζουν το Twitter– αυτή τη φορά αντίστροφα, από Τούρκους πολίτες προς τους «φίλους και «αδέρφια» Έλληνες.

Ενδεικτικά κάποια:

«Προσεύχομαι για σένα γείτονα»

Ανάρτηση Βέμπερ στα ελληνικά για την τραγωδία: «Κουράγιο»

«Κουράγιο» γράφει στα ελληνικά ο επικεφαλής του ΕΛΚ, Μάνφρεντ Βέμπερ στο μήνυμά του για το σιδηροδρομικό δυστύχημα με δεκάδες νεκρούς στα Τέμπη.

Ειδικότερα, στην ανάρτησή του στο τουίτερ σημειώνει: «Βαθιά θλίψη από το φρικτό σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ελλάδα. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων. Ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση στους τραυματίες. Οι σκέψεις μας είναι με τον ελληνικό λαό αυτή τη στιγμή της θλίψης. Κουράγιο»

Μήνυμα συμπαράστασης στα ελληνικά της φον ντερ Λάιεν: «Είμαστε δίπλα σας» – Συλλυπητήρια από Μ. Σχοινά 

«Είμαστε δίπλα σας» αναφέρει στα ελληνικά η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στο μήνυμά της για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

«Η σκέψη μου είναι με τον λαό της Ελλάδας μετά το τρομερό σιδηροδρομικό δυστύχημα κοντά στη Λάρισα που στοίχισε τόσες ζωές εχθές το βράδυ.

Μαζί σας θρηνεί όλη η Ευρώπη. Εύχομαι επίσης ταχεία ανάρρωση σε όλους τους τραυματίες. Είμαστε δίπλα σας», σημειώνει στην ανάρτησή της στο twitter η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

«Από τη πρώτη στιγμή η πρόεδρος και το Κολέγιο των Επιτρόπων ενήμεροι για την τραγωδία στα Τέμπη και έτοιμοι να συνδράμουν όπου χρειαστεί», αναφέρει σε ανάρτησή του στο τουίτερ ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς.

«Η σκέψη μας με τις οικογένειες των θυμάτων. Ευχές για γρήγορη ανάρρωση στους τραυματίες. Ανείπωτη θλίψη», προσθέτει.

Συλλυπητήρια από τον πρόεδρο Κύπρου Ν. Χριστοδουλίδη προς τις οικογένειες των θυμάτων και την κυβέρνηση της Ελλάδας

«Εκφράζω συγκλονισμό και βαθύτατη θλίψη για την τραγωδία που επισυνέβη στην Ελλάδα με τη σύγκρουση των αμαξοστοιχιών που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο δεκάδων ανθρώπων», αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, εκφράζοντας «ειλικρινή συλλυπητήρια προς τις οικογένειες των θυμάτων, τον ελληνικό λαό και την κυβέρνηση της χώρας».

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα