Featured

LIVE εικόνα: Χιλιάδες συγκεντρωμένοι έξω από το Εφετείο – Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

Όλα όσα συμβαίνουν, πριν την ανακοίνωση της απόφασης.

Parallaxi
live-εικόνα-χιλιάδες-συγκεντρωμένοι-έξω-195578
Parallaxi

Στις 08:30 το κατώφλι του Εφετείου πέρασε η Μάγδα Φύσσα, η μητέρα του αδικοχαμένου Παύλου Φύσσα που έπεσε νεκρός το 2013 από το μαχαίρι του χρυσαυγίτη δολοφόνου Γιώργου Ρουπακιά, χωρίς να προβεί σε δηλώσεις.

Η Μάγδα Φύσσα, που έγινε το πρόσωπο της δίκης, δεν έλειψε ούτε μία ημέρα στα 5,5 χρόνια από τις δικαστικές αίθουσες.

Από τους 68 κατηγορούμενους παραβρίσκονται μόλις εννιά. Οι Άγγος, Καζαντζόγλου, Σκάλκος, Μιχάλαρος, Χρυσαφίτης, Χατζηδάκης, Τσορβάς Ν., Τσορβάς Αθ., Τσαλίκης.

GoldenDawnWatch

Η Πρόεδρος εισέρχεται στην αίθουσα με την υπόλοιπη σύνθεση του δικαστηρίου. Πρ: Όταν θα ακούτε τα ονόματά σας θα το λέτε. [ανάγνωση ονομάτων κατηγορουμένων – οι περισσότεροι εκπροσωπούνται δια συνηγόρων].

Ο έως τώρα απολογισμός της ΓΑΔΑ για τον κόσμο που έχει συγκεντρωθεί έξω από το Εφετείο είναι πάνω από 15.000-20.000.

Τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια, με 2.000 αστυνομικούς στην περιοχή, άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. ακροβολισμένους σε ταράτσες, drones και ελικόπτερα για να αποφευχθεί η οποιαδήποτε ένταση.

Στην αίθουσα του Εφετείου έχουν πάρει τη θέση τους στα έδρανα οι συνήγοροι υπεράσπισης και πολιτικής αγωγής, ενώ έχουν προσέλθει και οι κατηγορούμενοι.

Η δήλωση της οικογένειας Φύσσα

«Μετά από 5,5 βασανιστικά χρόνια δικαστικής διαδικασίας, κατά την οποία δεχθήκαμε έως και ύβρεις και απειλές από την πλευρά των κατηγορουμένων, εμείς, η οικογένεια του Παύλου Φύσσα αναμετρηθήκαμε κατά πρόσωπο με το τέρας του ναζισμού και σταθήκαμε όρθιοι. Η ώρα της απόφασης έφτασε.

7 Οκτωβρίου 2020 και ώρα 11.00. 7 μαρτυρικά χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου, για εμάς η συνολική καταδίκη της ηγεσίας της εγκληματικής οργάνωσης ΧΑ είναι μονόδρομος. Την ημέρα της απόφασης καλούμε όλο τον κόσμο που στάθηκε δίπλα μας στο δικαστήριο όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και όλους όσους δεν μπόρεσαν μέχρι σήμερα να έρθουν, στις 7 Οκτώβρη να είναι έξω από την αίθουσα του Εφετείου. Η οικογένεια του Παύλου Φύσσα».

Αλέξης Τσίπρας

«Ο λαός της Αθήνας δίνει την ετυμηγορία του, δεν είναι αθώοι, το γνωρίζουμε πολύ καλά, για τη δράση τους, τη δηλητηρίαση της κοινωνίας με μίσος και διχασμό. Ελπίζουμε η δικαιοσύνη να δώσει την ετυμηγορία που πρέπει. Στη συνείδηση του λαού όμως είναι εκεί που πρέπει, στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας».

Ν. Βούτσης: Ημέρα ορόσημο για τη Δημοκρατία

«Σήμερα είναι μία σημαντική ημέρα, ένα ορόσημο για τη Δημοκρατία, για τη Δικαιοσύνη, για τον αντιφασιστικό αγώνα, για τη δικαίωση της Μάγδας Φύσσα που τόσα χρόνια ήταν επικεφαλής μίας τιτάνιας προσπάθειας για να απονομιμοποιηθεί η δράση αυτής της πολιτικής οργάνωσης, η οποία πρέπει να καταστεί εγκληματική οργάνωση και με το νόμο, έτσι ώστε να μην υπάρξουν άλλα θύματα». Αυτό δήλωσε ο τέως πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Νίκος Βούτσης, προσερχόμενος στο Εφετείο για να παρακολουθήσει την ετυμηγορία του Δικαστηρίου στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Γεννηματά: «Μόνο μαζί τελειώνουμε τους ναζί»

Έξω από το Εφετείο και η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά η οποία δήλωσε:

«Η ΧΑ είναι εγκληματική οργάνωση. Μετά τη δολοφονία Φύσσα κανείς δεν μπορεί να πει πως δεν το γνώριζε αυτό. Μόνο μαζί τελειώνουμε με τους ναζί», είπε.

Δ. Κουτσούμπας: «Είμαστε εδώ, γιατί δεν εφησυχάζουμε»

«Είμαστε εδώ, γιατί δεν εφησυχάζουμε. Αναμένουμε, η απόφαση του δικαστηρίου να βγει με οδηγό την αλήθεια, μια αλήθεια που αποδείχθηκε με πλήθος στοιχείων καθ’ όλη αυτή τη μακρόχρονη ακροαματική διαδικασία της δίκης, η οποία δυστυχώς καθυστέρησε με ευθύνη των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων» δήλωσε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Ο κ. Κουτσούμπας συμμετέχει στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, συνδικάτων, Φοιτητικών Συλλόγων και φορέων, έξω από το Εφετείου, για τη δίκη της Χρυσής Αυγής.

https://www.facebook.com/elenaakrita/posts/10158140207864177

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα