Ελλάδα

Δίκη Χρυσής Αυγής: Κλειστοί δρόμοι γύρω από το Εφετείο – Προκλητικός ο Λαγός

Εν αναμονή της απόφασης για τα ελαφρυντικά.

Parallaxi
δίκη-χρυσής-αυγής-κλειστοί-δρόμοι-γύρ-195578
Parallaxi

Προκλητικός και αμετανόητος εμφανίστηκε για μια ακόμη φορά ο καταδικασθείς για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης Γιάννης Λαγός, λίγο πριν μεταβεί στο Εφετείο Αθηνών όπου αναμένεται να ανακοινωθεί η απόφαση του δικαστηρίου επί των ελαφρυντικών.

Δεν μετανιώνω για τίποτα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Λαγός στους δημοσιογράφους αναχωρώντας από το σπίτι του για το Εφετείο Αθηνών όπου σήμερα ανακοινώνονται από την έδρα οι αποφάσεις επί των ελαφρυντικών.

«Απαράδεκτη απόφαση. Αυτή η απόφαση θα κριθεί. Έχω κινήσει διαδικασίες από με νομικούς από 8 διαφορετικά κράτη», είπε αρχικά και στη συνέχεια χαρακτήρισε τους δικαστές ανθρωπάκια, τονίζοντας ότι δεν έχει ασυλία.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιάννης Λαγός μέσα από το Twitter είχε προαναγγείλει την παρουσία του στο Εφετείο από την περασμένη Παρασκευή με σειρά αναρτήσεων, αποκαλώντας τους δικαστές του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων «ανθρωπάκια» και καλώντας τους υποστηρικτές του να συγκεντρωθούν έξω από το Εφετείο στις 9 το πρωί.

Η ΕΛΑΣ με ανακοίνωσή της απαγόρευσε την αναγγελθείσα συγκέντρωση συμπαράστασης στους καταδικασθέντες, επικαλούμενη το άρθρο 11 του Συντάγματος, περί επικείμενου σοβαρού κινδύνου για τη δημόσια ασφάλεια και τις διατάξεις του νομού περί συναθροίσεων.

Κλειστοί δρόμοι

Κλειστό είναι αυτή την ώρα, σύμφωνα με την αστυνομία, το ρεύμα καθόδου της λεωφόρου Αλεξάνδρας από το ύψος της λεωφόρου Κηφισίας λόγω της συγκέντρωσης έξω από το Εφετείο Αθηνών. Όπως διευκρινίζει η Τροχαία θα γίνονται κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ανάλογα με τις συνθήκες στην περιοχή.

Στο Εφετείο η Μάγδα Φύσσα

Λίγα λεπτά πριν από τις 10 έφτασε στο Εφετείο Αθηνών η Μάγδα Φύσσα.

Η μητέρα του δολοφονημένου από τη Χρυσή Αυγή, Παύλου Φύσσα, θα βρεθεί και σήμερα στο Εφετείο για να ακούσει την ετυμηγορία του δικαστηρίου σχετικά με την αναγνώριση ελαφρυντικών.

Η Μάγδα Φύσσα έγινε δεκτή με χειροκροτήματα από τους διαδηλωτές που έχουν από νωρίς το πρωί κλείσει την Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Σε εξέλιξη αντιφασιστικό συλλαλητήριο έξω από το Εφετείο

Συγκέντρωση έξω από το Εφετείο κάνουν αυτή την ώρα μέλη του ΠΑΜΕ αναμένοντας την απόφαση του δικαστηρίου επί των ελαφρυντικών για τους κατηγορούμενους στην δίκη της Χρυσής Αυγής. Λίγο πριν τις 10 επικράτησε ένταση όταν υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής επιτέθηκαν φραστικά στα μέλη του ΠΑΜΕ.

Άμεση ήταν η παρέμβαση των ομάδων του ΜΑΤ που τοποθετήθηκαν ανάμεσα στις δύο ομάδες.

Λόγω της συγκέντρωσης του ΠΑΜΕ έχει κλείσει η κάθοδος της λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα