Ελλάδα

Δικηγόρος θύματος για Λιγνάδη: Υπάρχουν στοιχεία για να ανοίξει νέα έρευνα

Προτίθεται να παραδώσει στις αρμόδιες Αρχές - Ποια ερωτήματα θέτει.

Parallaxi
δικηγόρος-θύματος-για-λιγνάδη-υπάρχο-726200
Parallaxi

Αθώος δήλωσε ο Δημήτρης Λιγνάδης για τις δύο νέες καταγγελίες βιασμού που τον βαραίνουν, ζητώντας μάλιστα να αποφυλακιστεί από το σωφρονιστικό κατάστημα Τρίπολης και να τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό με βραχιολάκι.

Ο διάσημος σκηνοθέτης και ηθοποιός οδηγήθηκε την Πέμπτη στην ανακρίτρια για να απολογηθεί για δύο νέες καταγγελίες, τις οποίες στο απολογητικό του υπόμνημα χαρακτήρισε «ψευδείς και κατασκευασμένες».

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο νέες κατηγορίες βιασμού που αντιμετωπίζει ο Λιγνάδης αφορούν:

  • σε υπόθεση από το 2018, σύμφωνα με την οποία ο καταγγέλλων γνωρίστηκε με τον σκηνοθέτη και πήγε στο σπίτι του στο Μεταξουργείο όπου ο Λιγνάδης του έδωσε ναρκωτικά και αλκοόλ, και τον βίασε
  • σε υπόθεση για περιστατικό που έγινε πριν από 7 χρόνια, με τον 24χρονο σήμερα καταγγέλλοντα να αναφέρει ότι βιάστηκε δύο φορές από τον πρώην διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.

Η συνήγορος υπεράσπισης του 24χρονου καταγγέλλοντα, Μαρία Κουρτέση, αποκάλυψε στο STAR πως έχουν φτάσει στα χέρια της στοιχεία και νέοι φάκελοι τους οποίους και προτίθεται να παραδώσει στις αρμόδιες Αρχές.

Αναρωτήθηκε μάλιστα πώς είναι δυνατόν οι δικαστικές Αρχές να μην έχουν ανταποκριθεί στα αιτήματα των δικηγόρων στήριξης της κατηγορίας σχετικά με την άρση του απορρήτου των μέσων κοινωνικής δικτύωσης (facebook) αλλά και των ειδικών εφαρμογών (viber) που χρησιμοποιούσε ο κατηγορούμενος.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα