Ελλάδα

Δημητρακόπουλος: «Η Εύα Καϊλή επιστρέφει στο Ευρωκοινοβούλιο και στα καθήκοντά της»

Τι έκανε γνωστό ο δικηγόρος της.

Parallaxi
δημητρακόπουλος-η-εύα-καϊλή-επιστρέ-946199
Parallaxi

Η Εύα Καϊλή είναι από χθες ελεύθερη από τον κατ’ οίκον περιορισμό και χωρίς «βραχιολάκι», με τον όρο να μην ταξιδέψει εκτός Βελγίου.

Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, «θα πάει την επόμενη εβδομάδα στο Ευρωκοινοβούλιο και θα αρχίσει να ασκεί τα καθήκοντα της», όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο συνήγορός της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Παράλληλα, θα καταθέσει αίτημα στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή για να ερευνηθεί εάν υπήρξε παραβίαση του τεκμηρίου της αθωότητας από την πλευρά των ανακριτικών αρχών.

«Αν κρίνει το ευρωκοινοβούλιο ότι παραβιάστηκε η ασυλία της ευρωβουλευτού, τότε όλες οι πράξεις που έχουν γίνει μέχρι στιγμής ακυρώνονται», συμπλήρωσε.

«Θα αργήσει πολύ το δικαστήριο ενώ μπορεί να λήξει η διαδικασία χωρίς να φτάσει η υπόθεση στο ακροατήριο – αν τελικά τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν δεν είναι αρκετά για δίκη» είπε ακόμα ο κος Δημητρακόπουλος.

Επανέλαβε ότι δεν βρέθηκαν δαχτυλικά αποτυπώματα στα χρήματα, δεν ήταν δικά της και ότι η Εύα Καϊλή θα αθωωθεί.

«Εγκέφαλος αυτής της «αθλιότητας» ήταν ο Αντόνιο Παντσέρι, από τον οποίο προέρχεται το 95% των χρημάτων στην επίμαχη βαλίτσα», δήλωσε ο συνήγορος της Ελληνίδας ευρωβουλευτού.

Τέλος, ο κ. Δημητρακόπουλος επανέλαβε ότι οι σχέσεις της Καϊλή με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη ήταν πάντοτε πολύ άσχημες, τόσο σε προσωπικό όσο και πολιτικό επίπεδο.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα