Featured

Δημοπρασία έργων τέχνης διαζυγίου συγκέντρωσε 676 εκ. δολάρια στη Νέα Υόρκη

Άλλα 35 έργα τέχνης της συλλογής του πρώην ζευγαριού πρόκειται να πωληθούν τον επόμενο χρόνο.

Parallaxi
δημοπρασία-έργων-τέχνης-διαζυγίου-συ-844335
Parallaxi

Πίνακες και γλυπτά διάσημων καλλιτεχνών, όπως ο Andy Warhol και ο Jackson Pollock, πουλήθηκαν σε δημοπρασία στη Νέα Υόρκη.

Η συλλογή συγκέντρωσε περισσότερα από 676 εκατομμύρια δολάρια σε δημοπρασία την περασμένη Δευτέρα.

Τα 35 κομμάτια ανήκαν στον μεγιστάνα των ακινήτων Harry Macklowe και στην πρώην σύζυγό του Linda, όπου μετά την απόφαση τους να πάρουν διαζύγιο, το Δικαστήριο όρισε να πουλήσουν την συλλογή και να μοιραστούν τα έσοδα. 

https://www.instagram.com/p/CWUtoFcMm_Y/?utm_source=ig_web_copy_link

Τα αντικείμενα προς πώληση περιελάμβαναν το “No 7”, έναν πίνακα του Mark Rothko που πωλήθηκε για 82,5 εκατομμύρια δολάρια – η δεύτερη υψηλότερη τιμή για ένα κομμάτι του καλλιτέχνη.

Δεν είναι σαφές ποιος ήταν ο αγοραστής, αλλά σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, υπήρξαν μεγάλες προσφορές μεταξύ ατόμων που εκπροσωπούσαν πελάτες από την Ασία.

Επίσης στην έκθεση, ο «Number 17, 1951», ένα κομμάτι του Jackson Pollock, έφτασε τα 61,2 εκατομμύρια δολάρια.

Η μεταξοτυπία «Nine Marilyn’s» του Άντι Γουόρχολ, που δημιουργήθηκε λίγο μετά τον θάνατο της ηθοποιού Μέριλιν Μονρό, έφτασε τα 48,5 εκατομμύρια δολάρια.

Η συλλογή εκτιμήθηκε ότι αξίζει 400 εκατομμύρια δολάρια και είχε περιοδεύσει σε διάφορες τοποθεσίες, όπως η Ταϊπέι, το Χονγκ Κονγκ, το Παρίσι και το Λονδίνο πριν επιστρέψει στη Νέα Υόρκη.

Ο έμπορος έργων τέχνης Andrew Fabricant είπε στους New York Times ότι η Linda Macklowe ήταν η κύρια συλλέκτης και ότι ο ίδιος της είχε πουλήσει πολλά κομμάτια που βγήκαν σε δημοπρασία τη Δευτέρα.

«Κάθε έργο εδώ μέσα είναι μοναδικό», είπε.

https://www.instagram.com/p/CWUXPfOFBBp/?utm_source=ig_web_copy_link

Το ζευγάρι πήρε διαζύγιο πέρυσι μετά από 59 χρόνια μαζί. Αφού δεν μπόρεσε να καταλήξει σε συμφωνία για την αξία των έργων τέχνης, ένας δικαστής διόρισε έναν διαχειριστή για να επιβλέπει την πώληση των αντικειμένων.

Άλλα 35 έργα τέχνης πρόκειται να βγουν σε δημοπρασία τον επόμενο χρόνο από την ίδια συλλογή.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα