Ελλάδα

Δήμος Θεσσαλονίκης: Πρωτοβουλία για τη διάσωση του χώρου σχολείου πλησίον της παλιάς “Αλυσίδας”

Πρόκειται για το οικόπεδο στην περιοχή της Χαριλάου, που προορίζεται για την ανέγερση τριθέσιου νηπιαγωγείου.

Parallaxi
δήμος-θεσσαλονίκης-πρωτοβουλία-για-τ-829601
Parallaxi

Την ανάληψη πρωτοβουλίας για τη διάσωση του οικοπέδου πλησίον της παλιάς “Αλυσίδας”, ώστε να προχωρήσει ο σχεδιασμός για τη δημιουργία στον χώρο ενός νέου νηπιαγωγείου, ανακοίνωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Μιλώντας από το βήμα του Δημοτικού Συμβουλίου, ο κ. Ζέρβας έκανε γνωστή την απόφαση της Δημοτικής Αρχής να χρηματοδοτηθεί από τον δημοτικό προϋπολογισμό η διαδικασία επανεπιβολής της ρυμοτομικής δέσμευσης του θεσμοθετημένου χώρου σχολείου στο Ο.Τ. 79, το οποίο περικλείεται από τις οδούς Αλ. Σταύρου – Δανιόλου – Αλκμήνης. Πρόκειται για το οικόπεδο πίσω από την παλιά “Αλυσίδα”, στην περιοχή της Χαριλάου, που προορίζεται για την ανέγερση τριθέσιου νηπιαγωγείου.

“Η αναγκαιότητα διατήρησης του θεσμοθετημένου χώρου σχολείου είναι και δική μας θέση, συνυπολογίζοντας μάλιστα και τις αυξημένες κτιριακές ανάγκες λόγω της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης. Ακούμε την κοινωνία και σκύβουμε με ενδιαφέρον στα ζητήματα της σχολικής στέγης”, ανέφερε σχετικά ο κ. Ζέρβας.

Κ. Ζέρβας: Απόλυτη καταδίκη του φασισμού και του ναζισμού

Στο μεταξύ, μιλώντας από το βήμα του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας, με αφορμή τα επεισόδια στα ΕΠΑΛ της Σταυρούπολης, έστειλε μήνυμα για «απόλυτη καταδίκη του φασισμού και του ναζισμού».

Ο κ. Ζέρβας εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης τοποθετήθηκε ήδη από την περασμένη εβδομάδα για το θέμα με σχετικό ψήφισμά του, το οποίο μάλιστα συγκέντρωσε 31 θετικές ψήφους.

“Τα σχολεία είναι χώρος μάθησης, εκπαίδευσης, κοινωνικοποίησης κι όχι πεδίο ένοπλων συγκρούσεων ούτε ορμητήρια στρατολόγησης. Ιδεολογίες του φασισμού και του ναζισμού και της όποιας βίας και αυθαιρεσίας δεν έχουν χώρο πουθενά στην παιδεία μας, δεν έχουν καμία θέση στην ελληνική κοινωνία”, τόνισε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Χρηματοδότηση 10 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης στον τομέα της ψηφιακής διακυβέρνησης

Στη γενναία χρηματοδότηση του δήμου Θεσσαλονίκης με το ποσό των 10 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης στο σκέλος της ψηφιακής διακυβέρνησης, αναφέρθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας μιλώντας στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης.

“Εξασφαλίσαμε από το Ταμείο Ανάκαμψης τη μερίδα του λέοντος μαζί με τους Δήμους Αθηναίων, Πειραιά και Τρικκαίων. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα χρηματοδοτηθεί με 10 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για τον ψηφιακό μετασχηματισμό, για την εσωτερική λειτουργία του Δήμου όσο και κυρίως για την εξυπηρέτηση των πολιτών”, έκανε γνωστό ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Όπως είπε, τα κονδύλια αυτά από το Ταμείο Ανάκαμψης έρχονται να προστεθούν στις προτάσεις των 7,8 εκατ. ευρώ που ο Δήμος Θεσσαλονίκης έχει υποβάλει στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” αναφορικά με τα ζητήματα της έξυπνης πόλης καθώς και στα 5,2 εκατ. ευρώ που ψηφίστηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο για χρηματοδότηση από την ΕΤΕπ.

Άμεση προμήθεια 500 νέων υπολογιστών

Συγχρόνως, όπως γνωστοποίησε ο κ. Ζέρβας, ο Δήμος Θεσσαλονίκης προχωρά στην προμήθεια 500 νέων υπολογιστών, στο πλαίσιο της συστηματικής προσπάθειάς του να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν εξαιτίας της κυβερνοεπίθεσης.

Η προμήθεια αυτών των 500 υπολογιστών προχωρά με ανοιχτή, διαγωνιστική διαδικασία, που όμως θα είναι άμεση και σύντομη, έπειτα από την αποδοχή σχετικού αιτήματος του Δήμου Θεσσαλονίκης από την Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων.

Δείτε επίσης:

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα