Top

Δημοσκόπηση: Μεγάλη απειλή η ακροδεξιά Λεπέν για τον Ε. Μακρόν

Τι δείχνουν τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης.

Parallaxi
δημοσκόπηση-μεγάλη-απειλή-η-ακροδεξι-268829
Parallaxi

λεπεν

Δημοσκόπηση δείχνει για πρώτη φορά την ακροδεξιά Μαρίν Λεπέν να απειλεί τον Εμανουέλ Μακρόν, ενόψει των προεδρικών εκλογών που αναμένονται στη Γαλλία το 2022.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που έκανε η Harris, αν ο δεύτερος γύρος των προεδρικών εκλογών γίνονταν τώρα, η Λεπέν θα συγκέντρωνε το 48% και ο Μακρόν το 52%.

Πάντως, οι δημοσκοπήσεις σπανίως βγαίνουν αληθινές, σημειώνουν οι Times. Ωστόσο, η σταθερή άνοδος της Λεπέν μετά την ήττα της δείχνει ότι ο Μακρόν μπορεί πλέον να μην είναι σε θέση να βασίζεται στο «δημοκρατικό μέτωπο».

Η άνοδός της στις δημοσκοπήσεις σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στη στροφή που έκαναν προς τη Λεπέν οι υποστηρικτές των Ρεπουμπλικανών. Σύμφωνα πάντα με τη δημοσκόπηση το ένα τρίτο των υποστηρικτών του Φρανσουά Φιγιόν- υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών το 2017- θα την υποστήριζαν σε έναν δεύτερο γύρο.

Κατά τα ακριβή στοιχεία της Harris, στον πρώτο γύρο η Λεπέν θα συγκέντρωνε έως και 27%, έναντι του 23-24% του Μακρόν.

«Οι Γάλλοι έχουν καταλάβει ότι η επιλογή είναι η ίδια με το 2017, ανάμεσα στις δύο μεγάλες πολιτικές επιλογές, της παγκοσμιοποίησης και του έθνους. Και πιθανότατα θα χρειαστούν δύο προεδρικές εκλογές για να πάρουν αυτή την πολύ μεγάλη απόφαση ανάμεσα σε αυτά τα δύο», είπε πρόσφατα η Λεπέν.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα