Top

Δημοσκόπηση OPEN: Μείωση διαφοράς ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – Δυσαρέσκεια για οικονομία και ανασχηματισμό

Η πλειοψηφία των πολιτών θεωρεί ότι εντός 2022 θα υπάρξει πρόωρη προσφυγή στις κάλπες

Parallaxi
δημοσκόπηση-open-μείωση-διαφοράς-νδ-συρ-588041
Parallaxi

Μειώθηκε η διαφορά μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με  δημοσκόπηση της εταιρίας ALCO που έγινε για λογαριασμό του OPEN TV και παρουσιάστηκε στο σημερινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων.

Ειδικότερα το κυβερνών κόμμα, στην πρόθεση ψήφου, διατηρεί σημαντικό προβάδισμα της τάξης του 10% όμως η διαφορά έχει μειωθεί σχεδόν 3 μονάδες από την προηγούμενη μέτρηση.

Σε ότι αφορά τον ανασχηματισμό, η έρευνα καταγράφει 49% αρνητική εκτίμηση από τους πολίτες ενώ μόλις το 22% απαντά θετικά ως προς τις πρόσφατες αλλαγές στην κυβέρνηση.

Σχετικά με την οικονομία, το 42% εκτιμά ότι ο οικογενειακός προϋπολογισμός έχει επιβαρυνθεί αρκετά από τις αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων ενώ 27% λέει ότι επηρεάστηκε πολύ. Παράλληλα, 43% σημειώνει ότι τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης δεν βοηθούν καθόλου την οικογένειά τους ενώ 22% απαντούν «λίγο».

Στην ερώτηση για το ποιον θεωρούν καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταγράφει ποσοστό 36% έναντι 22% του Αλέξη Τσίπρα. Ωστόσο ο Πρωθυπουργός καταγράφει πτώση στη δημοφιλία του της τάξης του 5% καθώς στην προηγούμενη μέτρηση η δημοφιλία του βρισκόταν στο 41%.

Η πλειοψηφία των πολιτών θεωρεί ότι εντός 2022 θα υπάρξει πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Τέλος, στο ερώτημα «τι ψηφίζουν» όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί, το 23% φαίνεται να επιλέγει ΣΥΡΙΖΑ και το 7% Νέα Δημοκρατία.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα