Ελλάδα

Δημοσκόπηση Pulse: Πρωτιά για ΝΔ με προβάδισμα 7,5% από τον ΣΥΡΙΖΑ

Διεξήχθη το διάστημα 19 - 23 Ιανουαρίου – Δείτε όλα τα ποσοστά

Parallaxi
δημοσκόπηση-pulse-πρωτιά-για-νδ-με-προβάδι-954727
Parallaxi

Σαφές προβάδισμα 7,5 μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί η Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με νέα έρευνα της Pulse για τον ΣΚΑΙ.

Ειδικότερα, η δημοσκόπηση διεξήχθη το διάστημα 19 – 23 Ιανουαρίου, κάτι που σημαίνει ότι έχουν ληφθεί υπόψιν όλες οι τελευταίες εξελίξεις και ανακοινώσεις στο πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό πεδίο.

Όσον αφορά στα ποσοστά που συγκεντρώνουν τα κόμματα, η Νέα Δημοκρατία έχει το προβάδισμα με ποσοστό 33,5%, έναντι 26% του ΣΥΡΙΖΑ, στην αναγωγή επί των εγκύρων.

Το ΠΑΣΟΚ ακολουθεί στην 3η θέση με ποσοστό 11%, ενώ στη Βουλή μπαίνουν το ΚΚΕ με 6% και η Ελληνική Λύση με 4%. Οριακά κάτω από το 3% βρίσκεται το ΜέΡΑ25 με 2,5%.

Στην παράσταση νίκη το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας είναι ακόμα μεγαλύτερο, με περισσότερους από τους μισούς συμμετέχοντες να δηλώνουν ότι το κόμμα της σημερινής κυβέρνησης θα επικρατήσει και στις επερχόμενες εκλογές.

Συγκεκριμένα, η ΝΔ λαμβάνει το 58% και ΣΥΡΙΖΑ μόλις 23%.

Ο κ. Μητσοτάκης αναδεικνύεται καταλληλότερος τόσο για πρωθυπουργός, όσο και ως εκφραστής του κεντρώου χώρου, έναντι του Αλέξη Τσίπρα και του Νίκου Ανδρουλάκη. Επίσης, η έρευνα έδειξε την προτίμηση των πολιτών στο πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη, προκειμένου να έχει μία δεύτερη ευκαιρία για τη διακυβέρνηση της χώρας.

Τέλος, όσον αφορά στις προτιμήσεις των πολιτών για αυτοδύναμη κυβέρνηση ή κυβέρνηση συνεργασίας, τα ποσοστά παραμένουν μοιρασμένα. Ωστόσο, η Νέα Δημοκρατία δείχνει να έχει το προβάδισμα στις προτιμήσεις, σε όλα τα πιθανά σενάρια.

Πιο συγκεκριμένα, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει τις προτιμήσεις των πολιτών τόσο για αυτοδύναμη κυβέρνηση (σε ποσοστό 31%), όσο και για κυβέρνηση συνεργασίας (σε ποσοστό συνολικά 42%). Ο ΣΥΡΙΖΑ υπολείπεται και στις δύο κατηγορίες, με ποσοστά 12% και 30% αντίστοιχα.

ΠΗΓΗ kathimerini

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα