Ελλάδα

ΔΟΛ: Τέλος εποχής-Άλλη εποχή

Το τελευταίο φύλο των Νέων και η επόμενη μέρα.

Parallaxi
δολ-τέλος-εποχής-άλλη-εποχή-220596
Parallaxi

Το τελευταίο φύλλο της ιστορικής εφημερίδας Τα Νέα κυκλοφόρησε σήμερα, αφού χθες οι δημοσιογράφοι και τεχνικοί του ΔΟΛ απολύθηκαν, χωρίς να αποζημειωθούν και τους ζητήθηκε να εκκενώσουν το κτίριο της Μιχαλακοπούλου από τον εκκαθαριστή ώστε να παραδοθεί η εταιρία στο νέο ιδιοκτήτη Β. Μαρινάκη δίχως κανένα βάρος. Το μέλλον των εργαζομένων στο νέο σχήμα παραμένει αβέβαιο. Ήδη ένα μεγάλο μέρος έχει αναζητήσει δουλειά σε άλλα μέσα.

Το κείμενο της εφημερίδας που κυκλοφορεί σήμερα έχει ως εξής:

Μετά από μια μακρά και επίπονη δοκιμασία ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη από σήμερα αλλάζει σελίδα για να περάσει το συντομότερο σε μια νέα εποχή με σιγουριά και αυτοπεποίθηση. Με την υπογραφή των συμβάσεων μεταβίβασης εκ μέρους της Ειδικής Διαχείρισης στη νέα εταιρεία του Ευάγγελου Μαρινάκη τελειώνει ένας ολόκληρος κύκλος ζωής που έχει αφήσει ανεξίτηλο στίγμα στην Ιστορία του τόπου.

Η νέα εποχή για «Τα Νέα», «Το Βήμα» και τα άλλα μέσα ενημέρωσης του Οργανισμού θα ξεκινήσει εντός ολίγων ημερών ώστε με ασφάλεια να κινηθεί στο μέλλον. Θα απαιτηθεί αυτή η αναγκαία απουσία προκειμένου να διευθετηθούν πρακτικά και τεχνικά ζητήματα απολύτως απαραίτητα.

Ανήκουν εύσημα και αναγνώριση σε όσους έφεραν όρθιο τον ΔΟΛ έως εδώ και είναι πολλοί, αλλά πρωτίστως η τιμή ανήκει στους χιλιάδες των αναγνωστών μας που μας στήριξαν σε όλες τις εποχές. Προσβλέπουμε με αισιοδοξία στη νέα εποχή που θα ξεκινήσει σύντομα για το μακρύ ταξίδι στο μέλλον.

Λίγα λόγια για τον ΔΟΛ:

Από τη δεκαετία του 1950, ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη υπό τη διοίκηση του δημοσιογράφου Χρήστου Δ. Λαμπράκη διέγραψε μια δυναμική πορεία ανάπτυξης και τον Οκτώβριο του 1998 ήταν η πρώτη εταιρεία του εκδοτικού κλάδου που εισήγαγε τις μετοχές της στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών.

Ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη μαζί με τις θυγατρικές του, με σημαντικές επενδύσεις σε πάγια και συμμετοχές έχει σήμερα τη σημαντικότερη και πλέον διευρυμένη παρουσία στο χώρο των μέσων μαζικής ενημέρωσης:

·Εξέδιδε τιςπολιτικές εφημερίδες ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ και ΤΑ ΝΕΑ, τη ψηφιακή εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ και περιοδικά, που καλύπτουν ιδιαίτερα ευρύ φάσμα θεμάτων και αναγνωστικού κοινού.

Επίσης μέσω της θυγατρικής εταιρείας ΔΟΛ DIGITAL AE – τη μακροβιότερη και μεγαλύτερη ελληνική πύλη στο διαδίκτυο www.in.gr. και με ιδιοκτησία στο ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ FM.

Συμμετείχε στην εταιρεία ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ ΙΡΙΣ ΑΕΒΕ, η οποία διαθέτει μία καθετοποιημένη βιομηχανική εκτυπωτική μονάδα και καλύπτει όλο το φάσμα της εκτύπωσης, από την εισαγωγή και την εμπορία χάρτου μέχρι την ολοκλήρωση του εντύπου και τη συσκευασία του και δραστηριοποιειούνταν – μέσω της θυγατρικής εταιρείας STUDIO ATA AE – στην παραγωγή τηλεοπτικών εκπομπών, συμμετέχει στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA CHANNEL και στο δίκτυο διανομής τύπου ΑΡΓΟΣ ΑΕ.

Ο ρόλος του ΔΟΛ στις πολιτικές εξελίξεις της χώρας ήταν πάντα κυρίαρχος. Χαρακτηριστική είναι η ατάκα πως το συγκρότημα ανέβαζε κάποτε και κατέβαζε διοικήσεις. Τον Χρήστο Λαμπράκη στο τιμόνι διαδέχθηκε ο Σταύρος Ψυχάρης. Η επανακυκλοφορία του καθημερινού Βήματος το 1999, τα μεγάλα δάνεια, μια σειρά λάθος χειρισμοί και η αγορά στα χρόνια της Κρίσης έφεραν το τέλος. Νέος ιδιοκτήτης των τίτλων ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα