Top

Δολοφονία Αλκη: Διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον 20χρονο καταζητούμενο

Στα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης βρίσκονται οι γονείς του 19χρονου Άλκη και οι δυο φίλοι του

Parallaxi
δολοφονία-αλκη-διεθνές-ένταλμα-σύλλη-880990
Parallaxi
Στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης ο δικηγόρος της οικογένειας του 18χρονου Άλκη Καμπανού Αλέξης Κούγιας και οι γονείς του για την παραλαβή της δικογραφίας, Θεσσαλονίκη, 8 Φεβρουαρίου 2022.

Εντός της ημέρας αναμένεται να εκδοθεί από τον αρμόδιο εισαγγελέα διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον ύποπτο που διέφυγε στην Αλβανία ενώ η αστυνομία τον αναζητούσε προκειμένου να τον εξετάσει για την υπόθεση της δολοφονίας του 19χρονου Αλκη Καμπανού.

Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ και ερωτηθείς για τις συλλήψεις που εκκρεμούν, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, είπε ότι αυτές πρέπει να ολοκληρωθούν και σημείωσε ότι η «η μια βρίσκεται στην Ελλάδα και η δεύτερη αφορά πολίτη Αλβανίας, ο οποίος βρίσκεται στην Αλβανία».

Πρόσθεσε δε τα εξής: «Αναμένουμε εντός της ημέρας από τον αρμόδιο Εισαγγελέα να προβεί στην αντίστοιχη πράξη για να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης και να ζητήσουμε από το Αλβανικό κράτος να τον συλλάβει προκειμένου να έρθει και να δικαστεί στη χώρα μας».

Ο κ. Θεοδωρικάκος χαρακτήρισε «ζήτημα τιμής» για την αστυνομία, για τη δικαιοσύνη και την ελληνική πολιτεία να βρεθούν οι ένοχοι και να αποδοθεί η δικαιοσύνη και εκτίμησε ότι «η  αλήθεια θα λάμψει και σύντομα».

«Η ΕΛ.ΑΣ θα ψάξει μέχρι το τέλος»

Σε ερώτηση για το δολοφόνο του αδικοχαμένου Άλκη, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε: «Θεωρώ ότι υπάρχουν όλα τα στοιχεία για αυτή την υπόθεση και η ΕΛ.ΑΣ, θα ψάξει μέχρι το τέλος. Δεν υπάρχει συγκάλυψη και θα πάμε μέχρι το τέλος και στη συνέχεια η δικαιοσύνη θα κάνει τη δουλειά της».

Έκανε, επίσης, λόγο για «συμμορία» και «αγέλη ανθρωποειδών» που «δολοφόνησαν ένα παλικάρι 19 ετών χωρίς λόγο και αιτία».

Αναφέρθηκε, επίσης, στις επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ σε συνδέσμους λέγοντας ότι «η δολοφονία του Άλκη οφείλει να είναι το σημείο τομής για το τέλος της βίας»  και πρόσθεσε:

«Στις επιχειρήσεις στους ονομαζόμενους συνδέσμους -γιατί κάποιοι δεν έχουν άδεια και η αστυνομία θα τους κλείσει- ακόμη και τώρα η αστυνομία βρίσκει αντικείμενα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως φονικά όπλα».

Στα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης βρίσκονται οι γονείς του 19χρονου Άλκη και οι δυο φίλοι του, που τραυματίστηκαν κατά τη δολοφονική επίθεση, πριν από μια εβδομάδα, στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης.

Όπως έγινε γνωστό, αναμένεται να συναντήσουν την 7η τακτική ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση και διά του ποινικολόγου Αλέξη Κούγια να δηλώσουν παράσταση πολιτικής αγωγής προς υποστήριξη της κατηγορίας.

Η φωτογραφία Κούγια με αναφορά στον Γ. Σαββίδη

Στο μεταξύ έξω από το Δικαστικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης, ο Αλέξης Κούγιας που εκπροσωπεί την οικογένεια του Άλκη, έδειξε στις τηλεοπτικές κάμερες μια φωτογραφία με ένα μαχαίρι που είχε αναρτήσει στο Instagram ο Γιώργος Σαββίδης, γιος του Ιβάν Σαββίδη, μετά από ένα παιχνίδι του ΠΑΟΚ εναντίον του Άρη.

«Μου έδωσαν μια εντολή σήμερα οι γονείς του Άλκη. Είμαι υποχρεωμένος να την διεκπεραιώσω. Θέλω να σας δείξω κάτι που είναι συγκλονιστικό. Μου έδωσαν την εντολή να φτάσει αυτή η υπόθεση όσο πιο ψηλά μπορεί χωρίς καμία διάθεση εκδικήσεως. Μου είπαν να σας δημοσιοποιήσω αυτή τη φωτογραφία. Αυτή η φωτογραφία παρεδόθη και είναι η φωτογραφία που ανήρτησε ο Γ. Σαββίδης μετά το ματς του ΠΑΟΚ με τον Άρη στο γήπεδο της Τούμπας. Είναι ανατριχιαστικό και πρέπει επιτέλους να τελειώνει».

Η παραπάνω εξέλιξη φέρεται να έχει προκαλέσει την έντονη οργή των ανθρώπων της ΠΑΕ ΠΑΟΚ που αναμένεται να αντιδράσουν.

Στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης ο δικηγόρος της οικογένειας του 18χρονου Άλκη Καμπανού Αλέξης Κούγιας και οι γονείς του για την παραλαβή της δικογραφίας, Θεσσαλονίκη, 8 Φεβρουαρίου 2022.

Με πληροφορίες από skai.gr, ΑΠΕ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα