Top

Δολοφονία Αλκη: Συνελήφθη ο 20χρονος καταζητούμενος από την Αλβανία

Ξεκινά η διαδικασία για την έκδοσή του στην Ελλάδα

Parallaxi
δολοφονία-αλκη-συνελήφθη-ο-20χρονος-κατ-881593
Parallaxi

Συνελήφθη ο 20χρονος που είχε διαφύγει στην Αλβανία μετά τη δολοφονία του Άλκη στη Θεσσαλονίκη.
Οι αστυνομικές αρχές της Αλβανίας πέρασαν χειροπέδες στον 20χρονο στην Κορυτσά.
Πλέον, ξεκινά η διαδικασία για την έκδοσή του στην Ελλάδα, όπως μεταδόθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA.
Υπενθυμίζεται πως σε βάρος του έχει εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης.

Νωρίτερα, ο δικηγόρος του Παρασκευάς Σπυράτος, μιλώντας σε δημοσιογράφους έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, σημείωσε πως έχει επικοινωνήσει με τον 20χρονο και τον ενημέρωσε πως θα παραδοθεί στις αλβανικές Αρχές και θα ζητήσει να εκδοθεί στη χώρα μας.«Η πρόθεση του εντολέα μου είναι να εμφανιστεί ενώπιον των ελληνικών αρχών. Πιστεύω ότι τις επόμενες ώρες θα παραδοθεί στις αλβανικές αρχές και θα συναινέσει ώστε να ακολουθεί η διαδικασία εκδόσεώς του» είπε χαρακτηριστικά και εξέφρασε τα συλλυπητήρια στην οικογένεια του Αλκη για «το ατυχές και δυσάρεστο καθ’ όλα αυτό συμβάν».

Παράλληλα, αναφέρθηκε στις δηλώσεις που είχε κάνει ο Αλέξης Κούγιας, ο δικηγόρος της οικογένειας του Άλκη, για τον 21χρονο -είχε αναφέρει πως δεν θα τον δούμε στην Ελλάδα τα επόμενα 20 χρόνια- λέγοντας πως «ο ίδιος έχει την πρόθεση να έρθει» για να «αντιμετωπίσει αυτή την υπόθεση».

Θεσσαλονίκη-Δολοφονία Άλκη: Μαραθώνιες οι απολογίες των κατηγορουμένων

Τρεις ακόμα κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Άλκη πέρασαν το κατώφλι της  7ης ανακρίτριας Θεσσαλονίκης, προκειμένου να απολογηθούν για τον ρόλο τους στην αιματηρή συμπλοκή που είχε ως κατάληξη τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού. Ανάμεσα τους και ο 21χρονος Έλληνας που φέρεται να κρατούσε το δρεπάνι και να σκότωσε τον 19χρονου φοιτητή. Την υπεράσπισή του ανέλαβε ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας, σύμφωνα με τον οποίον το δρεπάνι δεν ήταν αυτό που αφαίρεσε τη ζωή του Άλκη.

H 7η τακτική ανακρίτρια,  διέταξε να υποβληθούν σε τεστ DNA όλοι οι εμπλεκόμενοι,   προκειμένου να πιστοποιήσει τον βαθμό συμμετοχής του καθενός στο έγκλημα. Παράλληλα, εξετάζεται ενδελεχώς οπτικό και φωτογραφικό υλικό, όπου αποτυπώνονται  πειστήρια που θα μαρτυρήσουν τον ρόλο που διαδραμάτισε ο κάθε ένας εκ των 10 συλληφθέντων για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού.

Χθες κρίθηκαν προφυλακιστέοι μετά την σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα, δύο από τους συλληφθέντες, 20 και 21 ετών, οι οποίοι φαίνεται πως έφτασαν στο σημείο του αιματηρού επεισοδίου με το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 23χρονος, πρώτος συλληφθείς για την υπόθεση και ήδη προσωρινά κρατούμενος. Ωστόσο, και οι δύο  αρνήθηκαν ότι ήταν εκείνοι που δολοφόνησαν τον 19χρονο φοιτητή.

Η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί αύριο Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου, όταν την πόρτα της ανακρίτριας θα περάσουν οι τέσσερις τελευταίοι συλληφθέντες.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα